"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

JUNIORSKI SUSRET U SLAVONSKOM BRODU

U subotu, 30. ožujka 2019. godine, održan je susret za sestre juniorke. Susret je započeo misnim slavljem sa župljanima u crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, gdje nas je srdačno pozdravio župnik Župe Gospe Brze Pomoći vlč. Ivan Lenić.

Nakon sv. mise zaputile smo se prema Marijinu domu, gdje nas je dočekao vlč. Florijan Kvetek, župnik Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, koji je imao uvodno predavanje na temu „Poniznost“, a s. Franjica, voditeljica juniorata, imala je predavanje na temu „Malenost“. Izmijenile smo svoja razmišljanja i iskustva o tome što je za svaku od nas malenost i kako ju doživljavamo u redovničkom pozivu.

Nakon zajedničkoga objeda prošetale smo prostranom livadom, izmolile Srednji čas i krunicu. Oko 15 h zaputile smo se prema našoj kući u Slavonskom Brodu gdje su nas sestre radosno dočekale i primile.

Potaknute nagovorima i iskustvom iz života sv. Franje, da se do veličine malenosti dolazi prakticirajući jednostavnost i poniznost, vratile smo se u svoje zajednice.

s. Rita Ljevar

Facebook likebox