"Križa se ne bojim, želim samo dovršiti trku

i da milost ne napusti moju slabost."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA

DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE SAMOSTANA

Djelatnici Samostana okupili su se u subotu, 13. 4. 2019. u 13.00 na poziv Provincijalnoga vodstva na samostanskom imanju u Trnavi na duhovnu obnovu, druženje i čestitanje Uskrsa.

U duhovnom je nagovoru velečasni dr. sc. Davor Vuković na temelju biblijskih tekstova iz Knjige Sirahove i Lukina evanđelja istaknuo je važnost riječi i govora. Božja je riječ živa i dobra. I čovjekova riječ ima moć. Čovjek ima prostor slobode u kojem može birati riječi dobrote, istine, blagosti. To je teško bez izvora dobra, bez Boga. „Potrebno je povezati se sa živim Bogom kroz osobnu molitvu, nedjeljnu svetu misu i kroz riječ Božju“, naglasio je vlč. Davor. Na temelju te biblijsko-euharistijske duhovnosti čovjek postupno postaje bolji, Božji; sveci su dokaz da je to moguće. Zaključujući svoje razmatranje velečasni je potaknuo nazočne na pozitivno gledanje. Potrebno je gledati dobro u sebi i u drugima i na tome graditi. Uskrs je događaj dobra. I to nečuvenog dobra koje je kadro i danas stvarati prostor nade.

Zahvalivši velečasnom Davoru na poticajnim riječima, s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica, također je potaknula na pozornost spram Božje riječi koja negdje na polici čeka naše ruke da je osobito u Velikom tjednu uzmu i čitaju.

Nakon duhovne okrjepe uslijedio je ručak i druženje koje su pripremili s. Lovorka Jukić, provinc. ekonoma, s. Marcelina Živković, kućna poglavarica, sestre i djelatnici iz Trnave. Na kraju je s. Valerija Široki, prov. poglavarica, čestitala Uskrs djelatnicima i njihovim obiteljima uručivši im prigodan dar.

s. D.

 

Facebook likebox