"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ

DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ DOŽIVOTNI ZAVJETI SESTRE VESNE STOJANOVIĆ

U subotu, 27. travnja 2019. godine, u župnoj crkvi sv. Lovre u Babinoj Gredi, za vrijeme svečanoga euharistijskog slavlja u 11 sati, Doživotne zavjete položila je sestra Vesna Stojanović.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, u koncelebraciji s brojnim svećenicima, među kojima je bio domaći babogredski župnik, vlč. Ivo Tunjić, zatim vlč. Ivan Lovrić, župni vikar Župe Duha Svetoga, Slavonski Brod 2 i vlč. Marko Peulić, župnik Župe svetoga Nikole Tavelića iz Županje, gdje je sestra Vesna tijekom pohađanja studija boravila i djelovala.

Svečano euharistijsko slavlje, koje su animirali Zbor mladih Aeternum iz Župe svetoga Nikole Tavelića iz Županje i odrasli župni zbor Babine Grede, započelo je ulaskom ministranata, svećenika, nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića, zavjetovanice sestre Vesne Stojanović, njezinih roditelja, provincijalne poglavarice s. Valerije Široki i sestara provincijalnoga vodstva.

U uvodnom dijelu euharistijskoga slavlja vlč. Tunjić, župnik, pozdravio je Nadbiskupa koji je zatim započeo svečano euharistijsko slavlje. U samoj homiliji Nadbiskup je podsjetio okupljene da se nalazimo u Vazmenoj osmini te kako i dalje trebamo promišljati nad uskrslim Gospodinom. Obraćajući se sestri Vesni, naglasio je kako je ona samim odlaskom u samostan, a danas i polaganjem Doživotnih zavjeta, zapravo odabrala Gospodina te se odrekla i oslobodila svih navezanosti na ovaj svijet, pa tako i navezanosti na samu sebe. Također je istaknuo kako ona kao časna sestra treba biti „toranj koji će voditi k Gospodinu“. Istaknuo je kako je sestra Vesna zavjetom poslušnosti odabrala cijeloga svojega života služiti prvenstveno Gospodinu, a onda i zajednici Milosrdnih sestara svetoga Križa i ostalim vjernicima na mjestima gdje bude u svom redovničkom životu djelovala.

Zapalivši svoju svijeću na uskrsnoj svijeći sestra je Vesna, pred nadbiskupom, ostalim svećenicima, pred provincijalnom poglavaricom i pred zajednicom vjernika, izgovorila zavjetni obrazac i time položila Doživotne zavjete. 

Potom je uslijedio prinos darova u kojemu je sudjelovala s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica, sestra Vesna i njezini roditelji. 

Prije završnoga blagoslova s. Valerija održala je govor. Čestitajući sestri Vesni na ovoj odluci, poručila je da živimo u svijetu u kojem mladi teško donose odluke, pogotovo neke koje su ovako važne. Stoga nas sve veseli ova odluka sestre Vesne koja je odgovorila Božjemu naumu te je danas položila Doživotne zavjete.

Slijedio je govor sestre Vesne koja je prvenstveno zahvalila Bogu na današnjem danu te na ovoj velikoj milosti, a potom i svima koji su doprinijeli organizaciji trodnevnice i svečanoga euharistijskog slavlja te koji su na bilo koji način sudjelovali. Rekla je kako je nit vodilja njezina života stih koji glasi: „Bez Ljubavi ništa sam“, ali je naglasila da se to odnosi na ljubav pisanu velikim slovom, što bi značilo: „Bez Boga ja ništa sam.“ Posebnu zahvalu uputila je nadbiskupu mons. dr. Đuri Hraniću, župniku vlč. Ivanu Tunjiću, svim svećenicima koji su predvodili euharistijska slavlja trodnevnice, zborovima koji su animirali svete mise, a to su zbor Milosrdnih sestara svetoga Križa, župni zbor iz Bošnjaka, zbor mladih Aeternum, čiji je član i sestra Vesna, te odraslom babogredskom župnom zboru. Također je istaknula važan doprinos udruga iz Babine Grede, a to su: Udruga za poticanje i očuvanje šokačke baštine Šokadija iz Babine Grede, Udruga žena Babina Greda, Čitaoničko društvo Berava, Čitaoničko društvo iz čitaonice Savska, Općina Babina Greda te općinski načelnik, kao i svi oni koji su prepoznali važnost ovoga događaja te na taj način doprinijeli njegovoj realizaciji, bilo materijalno ili na neki drugi način. A na kraju, srdačno je zahvalila svojoj bližoj i daljnjoj rodbini, prijateljima, poznanicima te svim vjernicima koji su bili uz nju te ju pratili na putu njezina duhovnog poziva, preporučujući da to, osobito molitvom, čine i dalje.

U Galeriji: nešto od trodnevne pripreme za DAN ZAVJETA

Facebook likebox