"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE

HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE HODOČAŠĆE OSOBA S INVALIDITETOM SLAVONSKE REGIJE

Samostanska crkva Presvetoga Srca Isusova u Đakovu i ove je godine odjekivala radosnim pjesmama osoba s invaliditetom, koje su zračile ljubavlju i zadovoljstvom. To je sad već tradicionalno hodočašće bl. majci M. Tereziji Scherer osoba s invaliditetom slavonske regije jer se održava 16. svibnja svake godine. U hodočašću su sudjelovali članovi đakovačke zajednice Vjera i svjetlo, koja nosi ime „Tratinčice majke M. Terezije“, kao i članovi udrugâ i zajednica Vjera i svjetlo iz drugih mjesta: iz Kuševca, Semeljaca, Ivankova, Vinkovaca, D. Miholjca i dr. Na misi su bili i članovi Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda bl. majke M.Terezije Scherer, sudionici duhovnih vježbi u svakodnevici i drugi štovatelji bl. majke M. Terezije.

Liturgijsko slavlje, s uvodnom pobožnosti blaženoj majci M. Tereziji, predvodio je vlč. Davor Vuković, profesor KBF-a u Đakovu, koji je svojim nagovorima oduševio prisutne. Uz njega su bila i dva bogoslova. U ulaznoj procesiji sudjelovali su članovi zajednice „Tratinčice majke M. Terzije“, noseći križ i sliku majke M. Terezije, a svaki je član nosio simbol tratinčice koji su stavljali pred oltar uz sliku majke M. Terezije. Osobito je bila dirljiva molitva vjernika uz simbole, u kojoj je izražena zahvalnost za nedavno preminuloga Jeana Vaniera, utemeljitelja Arke i Vjere i svjetla, a molilo se za roditelje, prijatelje, dobročinitelje, kao i za preminule osobe s invaliditetom. Svaka molba i zahvala popraćena je prigodnim simbolom, koji su nosile osobe s invaliditetom. Nakon sv. Pričesti poslušali smo meditaciju Jeana Vaniera, u spomen na tog čovjeka, topla i velika srca, kojega je Bog darovao Crkvi. Euharistijsko slavlje animirale su sviranjem i pjevanjem redovničke pripravnice i novakinje. Na kraju mise sudionici su radosno otpjevali svoje pjesme s gestama i tako dali svjedočanstvo o radosti koju oni žive i šire oko sebe.

Nakon svete mise, u Dvorani „Florentini“, pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, priređen je za sve hodočasnike domjenak. U pripravu domjenka angažirala se Terapijska radionica sv. Josipa, a doprinijeli su i roditelji, i prijatelji osoba s invaliditetom, kao i ostali dobročinitelji. Uz pjesmu i harmoniku razvilo se radosno druženje u čemu su naročito uživala djeca.

Ovim susretom željeli smo na osobit način ispuniti poziv Jeana Vaniera: „Isus nas zove u zajednice da olakšamo drugom patnju. Ostanimo prijatelji slabima. Ostanimo s njima podno križa.“

s. Rastislava Ralbovsky

Facebook likebox