"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

SUDJELOVANJE NA DOBROTVORNOM KONCERTU

SUDJELOVANJE NA DOBROTVORNOM KONCERTU SUDJELOVANJE NA DOBROTVORNOM KONCERTU SUDJELOVANJE NA DOBROTVORNOM KONCERTU

U subotu, 31. svibnja 2019. godine, u Župi Svete Obitelji u Osijeku, održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji u kojoj djeluje fra Ivica Vrbić, franjevac kapucin iz Hrvatske.

Misijska skupina Župe Svete Obitelji organizirala je koncert na kojem su nastupili: Zbor Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova, Zbor mladih konkatedrale Osijek, Viktorija Kulišić Đenka i Večernji zbor Župe Svete Obitelji. Video-porukom nazočnima se obratio mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, te im je uputio riječi ohrabrenja i podrške. Nakon što je hrvatski branitelj Stipe Crnković pročitao molitvu za misije, okupljeni su izmolili Očenaš za uspjeh koncerta i svih misija. U kratkom filmu prikazani su uvjeti i način života u misiji Minero. Video-porukom obratio se zatim i voditelj misije Minero, fra Ivica, zahvalivši svima na trudu i spremnosti za pomoć misiji, te je pritom dodao: “Gospodin vas nagradio za sav vaš trud koji činite za njegove siromaške!”

Tatjana Šargač, voditeljica misijske skupine, zahvalila je svim sudionicima koncerta, kao i posjetiteljima, na odazivu. Nazočne je pozdravio župnik fra Dragutin Bedeničić, koji je izrazio veliku radost zbog koncerta. Voditeljima zborova uručio je zahvalnice i prigodne darove kao znak zahvalnosti na njihovoj spremnosti za pomoć potrebitima. Koncert je završio zajedničkim nastupom svih izvođača uz pjesmu Mesija (On dolazi), uz pljesak i oduševljenje nazočnih, te zajedničkim druženjem u župnoj dvorani.

Gospodinu smo zahvalni što nas je pozvao, okupio i što smo svojim vremenom, trudom i odricanjem pomogli najmanjima među nama. 
s. Doroteja Krešić

Facebook likebox