"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ

DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ DUHOVNA PRIPREMA SESTARA ZA ZLATNI REDOVNIČKI JUBILEJ

Grupa sestara koje ovih dana obilježavaju svoj zlatni redovnički jubilej okupila se u Provincijalnoj kući u Đakovu, nekoliko dana prije duhovnih vježbi. Sestra M. Lucija, provincijalna savjetnica, u dogovoru s Provincijalnim vodstvom, pripremila je prigodni program za ove dane uoči duhovnih vježbi.

Već 12. 6. jubilarke su kao hodočasnice pošle na put Gospi Voćinskoj u Požeškoj biskupiji. Zauzetom ljubavlju župnika iz Orahovice, vlč. Željka Strnaka, upriličen je bogat sadržaj hodočašća.

Zajedno s domaćim voćinskim župnikom vlč. Ivanom Ereiz-om, i vlč. Željkom, sestre su s pjesmom ušle u prekrasno obnovljenu župnu crkvu Gospe od Pohođenja. Nakon ophoda oko slike Gospe od Utočišta, vlč. Ivan Ereiz, župnik, dao je kratki povijesni prikaz Svetišta.

Crkva je sagrađena u 15. stoljeću, tri puta bila znatno oštećena, a u Domovinskom ratu potpuno razrušena. Dio zida koji ostao nakon zadnjeg razaranja, uspješno je ugrađen u današnju građevinu – kao spomen na ova bolna vremena i za Svetište i za mještane, koji su većinom poubijani.

Svečano misno slavlje predvodio je domaći župnik, a propovijedao je vlč. Željko Strnak, župnik u Orahovici. Za vrijeme sv. Mise, sestre su ostale oko oltara. Misni obrazac je bio upravo za slavljenice brižno odabran.

Nakon sv. Mise bilo je prostora za osobnu molitvu, a zatim su se, nakon osvježenja u župnom stanu, uputile do Orahovice, gdje je župnik u župnom domu organizirao svečani ručak. Bili su to lijepi trenutci zajedništva.

Na povratku iz Orahovice, sestre su pohodile izletište Jankovac, uživale u ovim ljepotama prirode neko kraće vrijeme i zatim nastavile put prema Đakovu. Na povratku su zajednički pohodile mjesno sestarsko groblje u Đakovu, zapalile svijeće i pomolile se za provincijalne poglavarice koje su bile u službi ovih zadnjih 50 godina, također i za s. Zorku Kojaković, svoju magistru u novicijatu. S posebnim poštovanjem i ljubavlju zadržale su se na grobovima sestara svoje grupe: s. Olivere, s. M. Ljerke, s. Eufrozine i s. Anijane. Ujedno su zahvalile svim pokojnim sestrama za bogatu i duhovnu i materijalnu baštinu koju su nam ostavile.

Dan nakon slavlja sv. Ante, jubilarke su 14. 6. prije podne provele zajedno pod vodstvom s. Lucije Kopić, provincijalne savjetnice i na prikladan način se osvrnule i zahvalile Bogu za prijeđeni životni put i bogatstvo primljenih milosti. s. M.J.

Facebook likebox