"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU

PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI S HRVATIMA U PEČUHU

U organizaciji Generalnoga konzulata Republike Hrvatske, te Ženskoga pjevačkog zbora August Šenoa, u nedjelju 30. lipnja 2019. godine, svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Elizabete Ugarske u Pečuhu proslavljen je Dan državnosti za Hrvate u Mađarskoj.

Misno slavlje predvodio je mons. Josip Đurkan iz Ludbrega, zajedno s mons. Franjom Pavlekovićem iz Pečuha. Mons. Đurkan u propovijedi je naglasio kako je lijepo i vrijedno zajedništvo Hrvata u Mađarskoj jer njeguju hrvatsku kulturu, jezik i mjesečno se jednom sastaju upravo u ovoj crkvi te slave svetu misu na hrvatskom jeziku.

Pod misom pjevao je mješoviti zbor iz Ludbrega i mješoviti zbor sv. Cecilije iz Donjega Miholjca.

Nakon mise nastavilo se druženje u dvorištu crkve, uz nastup KUD-a Matija Gubec iz Donjega Miholjca.

Također je upriličen razgled znamenitosti Pečuha, napose znamenite pečuške katedrale.

s. K. K.

Facebook likebox