"Križa se ne bojim, želim samo dovršiti trku

i da milost ne napusti moju slabost."
                                                                                                                                                                 o. Teodozije Florentini

ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“

ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“ ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“ ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“ ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“ ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“ ODRŽANA RADIONICA „ČIPKA NA ČUNAK“

Da je ručni rad vrijednost i prilika u kojoj učimo nešto novo i drugačije i time upotpunjujemo dosadašnje iskustvo, ponovno su to potvrdile polaznice radionice Čipka na čunak ili francuski 'Frovlite', koja je održana pod mentorstvom s. Patricije Pavić, 13. i 14. srpnja 2019. godine u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Na radionici se okupilo desetak polaznica, između kojih je bilo i studentica Etno & dizajna, što je dodatno motiviralo tijek radionice, kao i nastavak daljnjega usavršavanja i prenošenja znanja onima koje će to znanje implementirati u svoj daljnji rad.

Osposobljena za vođenje radionica i tečajeva za edukaciju odraslih, s. Patricija nesebično i zdušno prenosi svoje znanja i dosadašnja iskustva, koja je stekla u Beču, a što se uvijek vidi na polaznicama koje sa zanimanjem i veseljem prihvaćaju izazov izrade čipke, u koju se ulaže puno truda i vremena. Upravo izjava polaznica kako je fenomen onaj tko je mogao takvu čipku domisliti, govori sama za sebe.

Njihov srdačan angažman, želja, otvorenost i upornost u izradi pobuđuje nadu da će uvijek postojati malena skupina koja i u današnjem, kompjuteriziranom i robotiziranom vremenu, prepoznaje vrijednost ručnoga rada. Kao i u svemu, ovdje nije bitna kvantiteta, već kvaliteta.

Radujemo se zajedno s polaznicama daljnjem nastavku radionica te nestrpljivo očekujemo nove kreativne oblike i ideje koje će se izroditi u ovoj predivnoj simfoniji prstiju, ljubavi, proporcija, konca, mjera i oblika, koja neodoljivo podsjeća na Božji kȏd u svemu što nas okružuje.

s. Dijana Lončarek

Facebook likebox