"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

POSJET KOSOVU

POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU POSJET KOSOVU

Postulatsko formativna zajednica prošloga je mjeseca posjetila zajednice sestara Regije Kosovo.

Od 25. do 30. srpnja 2019. godine imale smo priliku upoznati apostolat sestara Regije Kosovo: rad sestara u Prištini, Đakovici i Janjevu. Obišle smo konvikt koji vode sestre u Prištini, a u kojem djevojke iz udaljenih mjesta stanuju tijekom studija. Posjetile smo i Socijalno-edukativni centar don Bosco, koji nam je pokazao i nešto više o njem rekao don Izidor Lukić, salezijanac.

Susrele smo se s djecom i mladima u Pešteru, gdje smo zajedno slavili sv. misu, a potom imali radionice koje je vodila s. Hanna Nikollaj.

Na susretu mladih u Đakovici, koje okupljaju s. Niketa Krasniqii s. Gjoana Bisaku, imale smo priliku posvjedočiti o svojem putu poziva i tijekom druženja bolje upoznati djevojke iz tih krajeva.

Tijekom našega boravka na Kosovu posjetile smo svetište Majke Božje Letničke i preporučile Mariji u njezin zagovor Hrvatsku provinciju.

U Janjevu smo se susrele s našom s. Irminom i don Matom koji su s nama podijelili iskustvo apostolskoga djelovanja u tome mjestu. Radovalo nas je saznanje da iz Janjeva potječe velik broj sestara. U našem obilasku posjetile smo i upoznale obitelji postulantice Dafine Maksuti i kandidatice Valentine Ukaj.

Iznimno nam je drago što nam je pružena mogućnost posjetiti Kosovo i što smo, upoznavajući se međusobno, radosno uživale zajedništvo.
Ivana Budrovac, kandidatica

Facebook likebox