"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

BLAGDANSKO OZRAČJE KRIŽEVA U VISU

BLAGDANSKO OZRAČJE KRIŽEVA U VISU BLAGDANSKO OZRAČJE KRIŽEVA U VISU

Cijeloga dana moglo se osjetiti posebno blagdansko ozračje u zajednici. Sve je nekako odisalo ljubavlju prema Križu, a u susretima s ljudima zračila je ljubav prema sestrama. Ta se ljubav napose doživljavala pod svečanom večernjom župnom misom, koju je predvodio domaći župnik don Milan Šarić. Crkveno zvono posebnim je načinom zvonjenja – „slavljenjem“ - najavljivalo skori početak slavlja u crkvi. Sestra Arimateja pobrinula se za svečani ugođaj unutrašnjosti crkve.

Na misi se okupio lijep broj vjernika. Mješoviti zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, pod ravnanjem g. Matea Narančića, u suradnji sa s. Agnezijom, uzveličao je slavlje skladnim pjevanjem. Izbor pjesama odisao je duhovnošću Milosrdnih sestara sv. Križa i vidjelo se da je u taj zbor ugrađena ljubav mnogih generacija sestara koje su tijekom 135 godina svjedočile životom žrtve i ljubavi prema Križu i koje su tu ljubav prenosile na one oko sebe.

Misni obrasci bili su brižno birani, zdušno se i pobožno molilo za žive i za pokojne Milosrdne sestre sv. Križa, za one koje su bile ili sada jesu na službi u Visu.

U svojoj sažetoj propovijedi Župnik je s puno ljubavi naglasio važnu ulogu sestara u prepoznavanju Kristova otkupiteljskog Križa u vlastitom životu, ali i u pomoći drugima u nošenju toga Križa – starima, bolesnima, napuštenima u Domu starih, a jednako tako i u nošenju križa župske zajednice. Zahvalio je Bogu i sestrama na prisutnosti i zalaganju tijekom 135 godina, sa željom da ostanu prisutne barem još toliko godina.

Nakon mise prisutni vjernici osobno su došli čestitati svakoj sestri taj veliki blagdan. Križ nas je ovdje ponovno povezao u jedno. s. M. Jacinta Mandura

Facebook likebox