"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI

KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI KONCERT U SAMOSTANSKOJ CRKVI

U subotu, 21. rujna 2019. godine, u večernjim satima, samostansku crkvu Presvetoga Srca Isusova Đakovu ispunili su zvuci klarineta, u izvedbi Brune Philippa, te orgulja, u izvedbi Edmunda Andlera-Borića. Djelima Giuseppea Tartinija, Johana Sebastiana Bacha, Tomasa Albinonija, Miroslava Miletića, Franje Lučića te Benedetta i Alessandra Marcella oduševili su publiku. Nakon zadnjega dugotrajnog pljeska, u dodatnom dijelu, odsvirali su dio iz filma Misija, kompozitora Ennija Morriconea. Organizatori koncerta bili su: Njemačka zajednica Osijek, sa svojim đakovačkim Ogrankom, a pokrovitelji Ministarstvo kulture RH i Samostan Milosrdnih sestara svetoga Križa.

U ime organizatora sve je nazočne na početku pozdravio gosp. Vilim Hass, predsjednik Zemaljske udruge Podunavskih Švaba u Hrvatskoj, Ogranak Đakovo, izrazivši ovim koncertom čestitku sestrama za svetkovinu Uzvišenja sv. Križa, koja je proslavljena 14. rujna.

U program koncerta uvela je prisutne i predstavila izvođače s. M. Ksenija Majstorović.

Većina publike bile su sestre i pripravnice u samostanu, a bilo je i ljubitelja glazbe koji su snimanjem pojedinih dijelova pokazali veliko zanimanje. Posebno osvjetljenje crkve, uza zvuke ovakvih virtuoza, cijelu atmosferu prelijevali su u skladnu molitvu koja se uzdizala pred oltarom.

s. N. M.

Facebook likebox