"Ljubav ne zna mjere."

                                                                                                                                        bl. s. Ulrika Nisch

SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME

SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME SUDJELOVANJE NA NACIONALNOM SEMINARU FRAME

Nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži održalo je u Slavonskom Brodu od 26. do 30. kolovoza 2019. godine Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Frame pod geslom „Krist živi u meni!“ (Gal 2, 20)

Jedna od tema seminara bila je ujedno i raspoznavanje vlastitoga poziva pod nazivom „U pokretu“ koji je obilježio srijedu, 28. kolovoza.

Sestra Doroteja Krešić toga je dana bila pozvana održati poslijepodnevnu radionicu o redovničkom razlučivanju poziva. Za vrijeme toga predavanja kandidatica Dubravka Hajek, koja je i sama bila framašica, svjedočila je o svojem putu od Frame do samostana.

Nakon što su framaši održali rad u skupinama, imali su priliku kandidaticama postavljati razna pitanja te su na taj način mogli više saznati o pozivu, prepoznavanju poziva i životu u samostanu. Potom su sestra Doroteja i kandidatice s framašima sudjelovale na sv. misi u franjevačkoj crkvi Presvetoga Trojstva. Nakon večere, kandidatica i također bivša framašica, Matea Čelik, održala je u crkvi večernji program tijekom kojega su framaši promišljali o značenju samoga prijateljstva. Potom su razmatrali tekst majke Terezije iz Kalkute, u kojem se prikazuje Isusova čežnja da mu se predamo i da ga prihvatimo kao prijatelja. Ovdje su sudionici seminara imali priliku za meditaciju i osobnu molitvu.

Framaši su pokazali svoju oduševljenost programom koji smo im pripremile, našim odazivom i našom prisutnošću među njima. Veseli nas smo što smo mogle podijeliti svoju radost zajedničkoga života i iskustvo hodanja sa i za Isusom. (Dubravka H., kandidatica)

Facebook likebox