"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU

10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU 10 GODINA MISIJSKE SKUPINE U DONJEM MIHOLJCU

6. listopada 2019. je u Donjem Miholjcu svečano proslavljena Misa zahvalnica i 10 godina rada Misijske skupine na čelu sa s. Petrinkom Tuković. Uz župnika Josipa Antolovića i kapelana Luku Ivkovića misno slavlje u 11 sati je predvodio mons. Luka Strgar, nadbiskupijski promicatelj Papinskog misijskog djela. U prigodnoj propovijedi na simboličan način nam je predočio toliko svakodnevnih stvari koje mi redovito činimo, o kojima neki, nekoliko tisuća kilometara južno, mogu samo sanjati. I istaknuo je molitvu kao ključ koji otvara sva vrata – kao najvažniju za misijsko djelovanje! U procesiji prinosa darova, uz križ, svijeću i plodove zemlje, Misijsku skupinu je predstavljala krunica. Zahvalilo se i za obitelji koje su uključene u školovanje djece u misijama. Prikupljeni novac, od izrade raznih rukotvorina tijekom godine šalje se s. Beatrici Krstačić, misionarki u Brazilu.

Nakon mise, slavlje se nastavilo u pastoralnom centru Ivan Vajda domjenkom i izmjenom iskustava. Na slavlje su došle i sestre iz Đakova: s. Ignacija kao nadbiskupijska povjerenica za misije, s. Deodata, s. M. Snježana i s. Radojka.

s. Marija Petra Toman

Facebook likebox