"S Bogom i za Boga može se Mnogo!"

                                                                                                                                         bl. majka Marija Terezija Scherer

PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ

PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ PROVINCIJALNO VODSTVO POSJETILO SESTRE U SLOVAČKOJ

Provincijalno vodstvo posjetilo je od 19. od 24. listopada 2019. GODINE sestre naše Družbe u Slovačkoj provinciji. Bio je to davno željeni susret sa sestrama s kojima nas vežu slična iskustva na društvenom i političkom planu, napose u vrijeme komunističkoga režima.

Sestra Valerija Široki, provincijalna poglavarica, sa svojim se savjetnicama i prevoditeljicama susrela s Provincijalnim vodstvom Slovačke provincije, na čelu sa s. Šebastijanom Tuptovom, provincijalnom poglavaricom i njezinim savjetnicama, izmijenivši međusobna iskustva i planove za buduću suradnju, napose na planu pastorala zvanja.

Sestre u Slovačkoj omogućile su Provincijalnomu vodstvu Hrvatske provincije posjet raznim zajednicama sestara u Trnavi, Cerovoj, Bojkovoj, Bratislavi i Podunajskim Biskupicama. Ujedno su pokazivale i kulturne znamenitosti, napose u Bratislavi i Trnavi. Poseban doživljaj bio je posjet hodočasničkomu mjestu bl. sestre Zdenke u Podunajskim Biskupicama, gdje se nalaze njezine relikvije, kao i ostalim mjestima vezanim uz život i mučenički put Blaženice. Osim toga posjetile su i nacionalno marijansko svetište Žalosne Gospe, zaštitnice Slovačke, u Šaštinu.

Ovaj susret provincijâ, sličnih po jeziku, kulturi i mentalitetu, predstavlja veliko obostrano obogaćenje sa željom da se ovakvi susreti nastave i u budućnosti. / s. R.R.

Facebook likebox