"Ako si se zavjetovala,drži zavjet.

To je sveta dužnost."
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU

PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU PROSLAVA 90. OBLJETNICE CRKVENOGA ZBORA U DONJEM MIHOLJCU

Na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika, pjevački zbor Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu molitvom Večernjih hvala Božanskoga časoslova, u čast sv. Cecilije, i misnim slavljem, proslavio je svoju zaštitnicu.

Dva dana kasnije, na svetkovinu Krista Kralja, u 19 sati, u župnoj crkvi održan je koncert povodom 90. obljetnice mješovitoga župnog zbora „Sv. Cecilija“.

Crkva je bila posve ispunjena, nisu svi imali mjesta za sjesti. Za vrijeme koncerta prigodnim tekstom, u konferansi, predstavljena je kratka povijest zbora. Imenom je nabrojeno svih 18 Milosrdnih sestara sv. Križa koje su vršile službu voditeljice zbora i bile orguljašice. Sadašnja voditeljica zbora i orguljašica, s. M. Kristijana Kolić, i prije 20 godina bila je u ovoj službi u istoj Župi.

Na koncertu prvi je nastupio dječji zbor „Mir“ pod vodstvom s. M. Kristijane Kolić, a praćeni dječjim sviračima na klavijaturama, bisernicama i gitarama. Zatim je nastupio zbor mladih „Agape“ pod vodstvom Janje Nikolić. Nakon njih nastupio je zbor „Adonai“ iz filijalne crkve u Rakitovici pod vodstvom Ivane Šerić.

Naši slavljenici, u svečanim lentama, zadivili su nas svojim izvedbama, okrunivši nastup skladbom Hvalite Gospodina Miroslava Martinjaka, koji je bio popraćen dugim pljeskom i župnikovom čestitkom i zahvalom. Dakako, na orguljama je bila s. M. Kristijana Kolić, a pred zborom, u ulozi dirigentice, Silvija Ježić.

Slavlje je nastavljeno večerom u Pastoralnom centru „Ivan Vajda“ i druženjem u razgovoru i pjesmi.

                                                                                     s. Marija Petra Toman

Facebook likebox