"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

Nakon paljenja treće adventske svijeće, koju je simbolično zapalila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, 14. prosinca 2019. g., u dvorani Župe Svih Svetih, otvorena je Božićna misijska izložba.

Učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, pod vodstvom s. Jelene Kovačević, pjesmom, glumom i recitacijama izvrsno su prikazala bit božićnoga otajstva, usmjerena na ljubav koju je Bog iskazao prema nama.

Zatim je sve nazočne pozdravio preč. Tomislav Ćorluka, dekan i župnik, zahvalivši svima koji su izložbu pripremili, posebice s. Jeleni i učenicima koji su uložili puno truda. Naglasio je potom kako je Isus kao Bog odlučio postati malenim djetetom, kako bi nam svima bio drag i blizak i tako nam svima oplemenio srce da pomognemo i onima koji su siromašni i potrebni, u dalekim zemljama.

S. Ignacija istaknula je smisao ovakva okupljanja u iščekivanju Krista Gospodina, koji po nama dolazi i danas. Podsjetila je kako je jedan misionar rekao da potrebnima nije bitna boja odjeće, nego otvorenost srca kako bi na vrijeme dobili ono što im nedostaje. Zahvalila je svima koji su spremni darovati za misije i iskazati svoju ljubav prema braći koju ne ćemo nikada u životu vidjeti. Usmjerila je sve prisutne prema Kristu koji poziva da otvorimo srce bratu čovjeku. Rekla je kako je potrebno graditi kapelice u Gani, Beninu, Siera Leoneu, na Madagaskaru i u još mnogim drugim državama Afrike. Opet je posjetila da novac koji doniramo ide direktno u ruke misionaru. Pozvala je sve prisutne na izložbu.

s. N. M.

Još o tome...

Facebook likebox