"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE

PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE PRIMANJE ZNAKA TAU I POČETAK KANDIDATURE

Radujte se! – poruka je treće nedjelje došašća. Uistinu smo se u Postulatskoj formativnoj zajednici radovali jer su 15. prosinca 2019. godine dvije pripravnice započele svoju formaciju i hod za Kristom. To su Kristina Birovljević iz Petrijevaca i Klara Adžijević iz Lipika. One su  za vrijeme molitve Srednjega časa izrazile da žele još više upoznati svoj poziv i karizmu Milosrdnih sestara sv. Križa. Primile su zatim od provincijalne poglavarice, s. Valerije Široki, franjevački znak Tau, znak spasenja i odabranja koji ih treba podsjećati da pripadaju Kristu, te da su spremne naviještati ga svojim životom.
Molitvom su i svojom prisutnošću ovaj su događaj pratile sestre iz provincijalnoga vodstva: s. M. Helena Šajbl, asistentica, s. Lucija Kopić i s. M. Emanuela Kvesić, provincijalne savjetnice, te cijela Postulatska formativna zajednica. 
Nakon molitve slijedilo je zajedništvo oko stola, uz program koji su pripremile postulantice i kandidatica Valentina.

                                                                                                                              s. Doroteja Krešić

Facebook likebox