"Na zemlji imamo samo jednu zadaću -

Ispuniti Volju Božju!"
                                                                                                                                         o, Teodozije Florentini

BOŽIĆNO ČESTITANJE

Provincijalno vodstvo Milosrdnih sestara svetoga Križa, na čelu sa s. Valerijom Široki, provincijalnom poglavaricom, okupilo je djelatnike Samostana na tradicionalno božićno čestitanje 17. prosinca 2019. godine, u 13:15 sati. Nagovor je u kapelici Doma sv. Josipa održao doc. dr. sc. Davor Vuković, profesor fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Velečasni nas je Davor ohrabrio na temelju Božje riječi koja nam je naviještena na treću nedjelju došašća (Jak 5, 7-10). Ona nas poziva na strpljivost i postojanost. Došašće je prije svega poziv na obraćenje i prilika za propitivanje o tome kakvi smo ljudi, gdje smo i kamo idemo, kako živimo, kakvi smo prema drugima, prema sebi i prema Bogu. U adventu, koji je iz godine u godinu sve manje kršćanski, pozvani smo zauzeto čuvati kršćanske vrijednosti. Spram duha ovoga svijeta potrebna nam je budnost i mudrost; mudro kupovati, mudro trošiti, poručio je vlč. Davor.

Strpljivost i postojanost nužne su za naš ljudski život kao i za život vjere. Pozvani smo strpljivo  iščekivati ponovni dolazak Gospodinov u slavi. Danas, u „diktaturi sadašnjosti“ i „kulturi fluidnosti“ u kojoj živimo, to je vrlo zahtjevno. U takvoj kulturi čovjek koji nije utemeljen u vjeri postaje poput maslačka na livadi, kojega raznosi vjetar. Takav čovjek postaje anksiozan i depresivan, unatoč svemu obilju. Bit je Božića da Bog dolazi među nas; Bog u Isusu Kristu želi biti dio našega života, želi biti naš temelj. Mi trebamo biti ljudi koji će drugima ulijevati tu sigurnost, unositi mir, graditi povjerenje unatoč svemu.

Nakon nagovora vlč. Davora, djelatnicima se na domjenku obratila s. Valerija Široki. Zahvalila je svima na suradnji te je svakom osobno uputila božićnu čestitku i darovala prigodan poklon.

s. D. I.

Facebook likebox