"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

SLAVLJE BOŽIĆA U DOMU SV. ELIZABETE NA VRHOVCU

SLAVLJE BOŽIĆA U DOMU SV. ELIZABETE NA VRHOVCU SLAVLJE BOŽIĆA U DOMU SV. ELIZABETE NA VRHOVCU SLAVLJE BOŽIĆA U DOMU SV. ELIZABETE NA VRHOVCU SLAVLJE BOŽIĆA U DOMU SV. ELIZABETE NA VRHOVCU

U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine, studentice iz Doma sv. Elizabete na Vrhovcu 43, u radosti i razgovoru sa sestrama radosno su proslavile Božić.

Sigurno se pitate kako smo to proslavile Božić, a Božić dolazi tek za nekoliko dana. Nazovimo ovu proslavu “Božić prije Božića”. Sestra Finka nas je, u nazočnosti s. Branimire i s. Zorislave, uz upaljene lampice na boru, koje su obasjavale malenoga Isusa u jaslicama, te uz upaljene malene svjećice, kratkim tekstom podsjetila da je svatko od nas svjetlo koje je pozvano svoju svjetlost usmjeravati potrebitima, a svoj sjaj tražiti u izvoru svakoga svjetla, Isusu Kristu. Naravno, okrijepivši svoju dušu poticajnim riječima te željama sestara, okrijepismo i svoje tijelo, brata magarca, kako bi to rekao sveti otac Franjo Asiški.

Nakon okrjepe, razmijenjenih riječi, osmijeha i malih prigodnih darova završili smo proslavu Božića „prije Božića“. Možda vam i dalje nije jasno zašto sam odlučila ovako nazvati ovaj susret. Naime, nekoliko posljednjih dana boravka u studentskom domu i u gradu Zagrebu šaleći se razgovarale smo o tome kako smo već u mislima u svojim rodnim mjestima, u svojoj Slavoniji, Zagorju, Lici, Dalmaciji, Bilogori... Zaista, to je tako. Iz prve ruke potvrđujem. No, radost naših sestara, koje nam neprestano donose, svojim vedrim licima i toplim riječima, usudim se reći i utjehu u možda prvim ovakvim trenutcima “odvajanja” od obiteljskih domova, zaista nam je blagoslov.

Od srca hvala našim sestrama što nas prate svojim molitvama i daju nam sigurnost da ćemo se u Domu svete Elizabete uvijek osjećati “kao doma”. Lijep je studentski život, a osobito u društvu Milosrdnih sestara svetoga Križa!

Lucija Šogorić

Facebook likebox