"Kad se upozna i odabere svoje zvanje,

tada preostaje samo jedno: 

biti vjeran do kraja."

                                                                                                                                        o. Teodozije Florentini

BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM

BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM BOŽJI POLJUBAC LJUBAVI PREKO OSOBA S INVALIDITETOM

Predbožićni susret za osobe s invaliditetom đakovačko-osječke nadbiskupije, održan 21.prosinca 2019., iskrio je radošću i ljubavlju. To je doživljaj Božjeg poljupca ljubavi koji nam Bog daruje preko ovih malenih i slabih. Na taj radosni susret, u organizaciji Doma duhovne pomoći i župe Svih svetih u Đakovu, koji se već tradicionalno održava više od 20 godina, okupilo se i ovaj puta oko 200 sudionika iz Đakova, Kuševca, Piškorevaca, Budrovaca, Semeljaca, Osijeka, Ivankova i drugih mjesta Slavonije. Na susret je po prvi puta došao novi pomoćni biskup, mons. Ivan Ćurić, koji se vrlo brzo uklopio u ovaj šaroliki skup. On je, uz župnika, vlč. Tomislava Ćorluke i kapelana Dominika Nedeljkovića, uz asistenciju bogoslova, predslavio Euharistijsko slavlje i nazočio i ostalom bogatom i radosnom susretu. Sv. Misa se znakovito odvijala u štalici, a oko oltara su pobožno sudjelovali „anđeli“, djeca s poteškoćama. Pjevanje su animirale redovničke pripravnice i novakinje.

Nakon sv. Mise, uslijedilo je oživljavanje evanđeoske poruke o Isusovu rođenju. To je vrlo dojmljiv dio susreta, u kojem djeca sudjeluju iskreno i radosno, obučeni u prikladna odijela. Evanđeoski izvještaj nadopunjen je dramatizacijom poznate pučke pjesme iz ovih krajeva: „Sunašce tone, anđeli zvone: Božić, Božić!“

Potom je slijedio domjenak, uz tradicionalnu pizzu, kojom ovaj skup kroz sve ove godine časti nadbiskup dr. Đuro Hranić. Župa Piškorevci i filijala Budrovci, na poticaj župnika Damira Stanića, darovala je za ovaj susret vrlo obilno kolače, a uključili su se i brojni drugi dobročinitelji.

Radost i ljubav, koji obilježavaju ovaj susret, na poseban način dođu do izražaja u pjesmi i plesu u kojem svi sudjeluju s očitim zadovoljstvom. Na kraju ne izostaju ni darovi, jer Božić je vrijeme darivanja i kroz takve vanjske znakove pažnje.

Svi se, razilazeći, već raduju idućem susretu. U organizaciji susreta najveći dio ponijela je Terapijska radionica sv. Josipa, pod vodstvom s. Marije Klare Klarić, sa vrijednom ekipom, koji su od dvorane „Florentini“ učinili prekrasan ambijent za ovo božićno slavlje.

s.Rastislava Ralbovsky

Facebook likebox