"Budite strpljive, izdržite, molite i uzdajte se u dragoga Boga."

                                                                                                                                         bl. majka M. Terezija Scherer

TAKO JE MALO POTREBNO!

TAKO JE MALO  POTREBNO! TAKO JE MALO  POTREBNO! TAKO JE MALO  POTREBNO!

Terapijska radionica svetoga Josipa, na poziv nastavnice Vesne Šimić, gostovala je u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ u Đakovu, sudjelujući u projektu EYCME (Entrepreneurial young citizens of modern Europe), koji je usredotočen na osnaživanja inkluzije mladih i djece s poteškoćama u razvoju. Golball je sportska igra namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, a inače je natjecateljska disciplina para-olimpijskih igara.

Učenici, kao i djelatnici Škole, srdačno su nas i gostoljubivo dočekali. Nakon kratkoga upoznavanja i uvođenja u igru, turnir je započeo. Među prvim parovima natjecali su se učenici Škole, a članovi Terapijske radionice svetoga Josipa s velikim su zanimanjem pratili pravila i način igre. Kad je došao red na njih da zaigraju, isplatilo im se pozorno praćenje prve ekipe. Rezultat je bio na strani članova Terapijske radionice svetoga Josipa, i to s velikom razlikom.

Vrhunac susreta bilo je veselje naše djece s poteškoćama u razvoju, učenika, nastavnika, prijatelja i roditelja. To je i bio cilj: da osjete kako nisu djeca „drugoga reda“, već da mogu i oni puno postići, a osobito da mogu pokazati svima kako je za istinsku sreću tako malo potrebno.

s. Matija Klara Klarić

Facebook likebox