POSJET HRVATSKOM SABORU

Dana 7.5.2018 u 10.15 h autobusom smo krenuli prema centru grada kako bismo posjetili sabor. Zahvaljujući Markovom djedu, g. Boži Ljubiću, dogovorili smo posjet za stariju djecu, nas četrdesetak.

Na ulazu u zgradu Sabora RH dočekali su nas „stričeki“ iz osiguranja i gđa Zrinka Kolobarić iz službe za građane. Ona nas je pitala tko smo mi i od kuda dolazimo, te što želimo vidjeti. Provela nas je velikim atrijem te stepenicama do velike Baščanske ploče gdje nam je pojasnila zašto nam je ona važna. Razgledajući prostrane hodnike i sale Sabora, došla nas je pozdraviti i gđa Sanja Šurina iz službe za posjete, koja nam je omogućila ulaz u Sabornicu.

Prolazeći hodnicima ukazala nam je na kipove naših hrvatskih velikana od Ante Starčevića pa do danas, ….., te slike svih hrvatskih predsjednika Sabora. Najviše nas se dojmila slika preko cijelog zida na kojoj je naslikan prvi hrvatski sabor na kojem predsjedava dr. Franjo Tuđman.

Potom smo se ušuljali jaaakoooo tiho na galeriju Sabornice kako bi doživjeli osjećaj zasjedanja i konstruktivne rasprave. U Sabornici su osim zastupnika bili i studenti koji su taj dan imali zasjedanje u sklopu svog studija, te su raspravljali o gorućim temama. Usred rasprave javio se i predsjedavajući koji nas je prozvao preko zvučnika te nas srdačno pozdravio. Od zastupnika u klupama dobili smo veliki pljesak a mi smo im sramežljivo s galerije Sabornice mahnuli.

Ostavili smo zastupnike u gorućim temama i dijalozima te nastavili svoj posjet do Male Vijećnice gdje su se znala održavati zasjedanja Sabora. Tamo nam je još teta Zrinka ispričala kako se donose zakoni i čemu oni sve služe.

Srdačno smo joj se zahvalili i prošetali do Kamenitih vrata gdje smo našoj Majci od Kamenitih vrata zapjevali svim srcem.

Maja Hatala Bengez, odgojitelj

Galerija slika

{gallery}133{/gallery}
logo ssk1djakovo vrt
Dječji vrtić Sunčev sjaj - Nazaret, Podružnica Zagreb - Vrhovec 45, 10000 ZAGREB
 Tel: 01 / 3770 863 Fax: 01 / 3770 862 - e-mail: suncev-sjaj@zg.t-com.hr
 IBAN: HR82 2500009-1402000112 - OIB: 35502604947
 

IZRADA I ODRŽAVANJE: TEOFIL - WEB STUDIO