DOGAĐANJA U SIJEČNJU

Tijekom siječnja nismo imali prilike puno pisati, no unatoč zimskim i snježnim danima provodili smo dane veseli i razigrani, te smo foto zapisima ovjekovječili neke od događanja koje smo imali u siječnju. Pa krenimo:

 

BLAGOSLOV VRTIĆA

U prosincu i siječnju svi znamo za vrijeme blagoslova kuća. Mi smo željeli zatražiti Božji blagoslov nad našim prostorom vrtića kako nam se ništa loše ne bi dogodilo i kako bismo se sigurni i radsni kretali našim unutarnjim i vanjskim prostorima vrtića. U blagoslov nam je došao vlč. Anton Štefan, ravnatelj papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, kojeg ste neki mogli upoznati na duhovnoj obnovi. On je na vrlo slikovit način i jednostavnim riječima djecu upoznao s blagoslovom, tamjanom i svetom vodom za koju je rekao da je to voda u koju je samo nebo sišlo, jer sav je raj posvećen, pa tako se raj nalazi i u toj vodi. Djeca su ga s udivljenjem slušala i tjekom obilaska prostora raspjevani ispratili svećenika.

 

OBILAZAK JASLICA

Najljepši dio svake crkve u božićnom vremenu su jaslice, te smo se i mi zaputili u obilazak obližnjih jaslica. Započeli smo s kapelom Marijinog Doma koja nam se nalazi nasuprot našeg kata u vrtiću, a zatim smo otišli u samostansku crkvu Presvetog Srca Isusova gdje smo Malom Isusu otpjevali nekoliko pjesama, a nakon toga smo se zaputili do crkve sv. Duha gdje smo vidjeli najveće jaslice dosad, tamo smo i izekli Isusu svoje molitve, želje i zahvale.

 

PRAVLJENJE PIZZE

Zimski praznici su bili u punom jeku, dok su neki boravili na snjegu, kod svoje rodbine, bližnje ili daljnje, neka su djeca boravila u vrtiću. Kada se dogodi da imate šunkericu i tvrdi sir, odmah pomislite na pizzu, tako smo i mi. Odlučili smo napraviti pizzu! Prvo smo u skupini svi dobro oprali ruke, potom zaštitili stol stoljnjakom na koji smo stavili posudu s brašnom, dodavali smo prvo suhe sastojke, a potom ulje i vodu i kvasac za koji smo ustvrdili da miriši kao pivo :) . Dugo smo  mijesili i mijesili  dok nije nastala velika "gruda tijesta". Ostavili smo ju da se digne i redovno promatrali kako se i koliko diže. Dok se tijesto dizalo, mi smo marljivo rezali na kockice šunkicu i sir, malo smo ju rezali i stavljali u posudu, a malo smo ju i pojeli za vrijeme rezanja.  Nakon više od 30 minuta, odlučili smo razvaljati tu "veliku grudu" koja je postala još veća. Nakon što smo u veliki pleh stavili tijesto stavljali smo kechup, šunku i sir te uzbuđeno odvezli pizzu u samostansku kuhinju gdje su nas sestre već čekale s upaljenim pećnicama. Za ručak smo nakon juhe slasno pojeli i ispraznili cijeli pleh, ostavši s oblizanim prstima i punim trbuščićima.

 

s.MP

Galerija slika

{gallery}58{/gallery}
logo ssk1djakovo vrt
Dječji vrtić Sunčev sjaj - Nazaret, Podružnica Zagreb - Vrhovec 45, 10000 ZAGREB
 Tel: 01 / 3770 863 Fax: 01 / 3770 862 - e-mail: suncev-sjaj@zg.t-com.hr
 IBAN: HR82 2500009-1402000112 - OIB: 35502604947
 

IZRADA I ODRŽAVANJE: TEOFIL - WEB STUDIO