IZLET U DVORAC "CONTESSA"

Zajedno s djecom iz vrtića Male Terezije i njihovom s. Lidijom i odgojiteljicama, uputili smo se 7. ožujka u Dvorac "Contessa".

Grofica Contessa, u dugoj baroknoj krinolini sa svojim prikladno odjevenim dvorjanima, toplo nas je dočekala i unatoč hladnom vjetru i kišnim oblacima, zagrijala nas pričom o vlastitoj ergeli konja. U ergeli nas je upoznala sa lipicancima koji su nas uveseljavali svojim rzanjem i prekrasnom figurom. Nakon što smo pomazili umiljatog Točkicu (carskog lipicanca), grofica Contessa nas je pozvala na vrući čaj i kavu koju su nam dvorjani servirali u prekrasnim kolekcionarskim šalicama. Poslije tople okrijepe slijedilo je kostimiranje u dame, princeze, grofice, ali i u vitezove, plemiće i lovce. Uslijedilo je predstavljanje vlastitog kostima, bal i ples kao na pravom dvoru te prikaz mačeva, sablji i štitova naših plemića. Dvorske dame su naučile prve plesne korake i naklon dok su naši vitezovi naučili pravilno držati svoje oružje kako bi zaštitili svoje ljupke dame.

Ručak nam je bio svečano serviran u porculanskim tanjurima sa srebrnim priborom za jelo, dok nam je prvoklasno skupocjeno vino u kristalnim čašama bio prefini sok od bazge. Žalbi na odličan ručak nije bilo, pa smo poštedjeli kuharu mjesec dana tamnice :) . Grofica Contessa nam je svečano servirala desert u posebnoj lovačkoj sobi prepunoj prepariranih životinja, ptica te rogova jelena i srndaća. Toplo ušuškani kraj velikog kamina slušali smo mnoštvo čudesnih lovačkih priča o životinjama u toj sobi. Imali smo tisuću pitanja, a ona nam je sve strpljivo odgovarala i pokazivala.

Na kraju, prije odlaska, grofičin ljubimac pony Mario nam je kratko pokazao svoje umijeće valjanja na šljunku i plesu na klupici te nam mahnuo kopitom i pozvao nas da opet ubrzo navratimo. Na povratku kući, zastali smo i kraj dvorca Erdody gdje smo naučili mnoštvo zanimljivih stvari o dvorcima. Veseli i uzbuđeni vratili smo se u svoj vrtić jedva čekajući ispričati sve što smo vidjeli i doživjeli.

Maja Hatala Bengez

                                      

Galerija slika

{gallery}66{/gallery}
logo ssk1djakovo vrt
Dječji vrtić Sunčev sjaj - Nazaret, Podružnica Zagreb - Vrhovec 45, 10000 ZAGREB
 Tel: 01 / 3770 863 Fax: 01 / 3770 862 - e-mail: suncev-sjaj@zg.t-com.hr
 IBAN: HR82 2500009-1402000112 - OIB: 35502604947
 

IZRADA I ODRŽAVANJE: TEOFIL - WEB STUDIO