RODITELJSKI SASTANAK "DJECA, MEDIJI I OBITELJ"

U sklopu našeg Godišnjeg plana i programa čija je tema "Komunikacija i komunikacijske vještine" željeli smo roditeljima omogućiti stručnu temu od koje će roditelji profitirati, te smo pozvali stručnjaka iz projekta "Djeca medija".

15. ožujka u poslijepodnevnim satima u naš je vrtić došao g. Igor Kanižaj, inače doc. Studija Novinarstva i potpredsjednik projekta koji je iznio statistiku, razloge zabrinutosti i posljedice gledanja određenih sadržaja i prevelike izloženosti današnjim medijima. Uputio nas je na nekoliko pravila koja bismo trebali postaviti odmah na početku sa svojom djecom kako ne bi došlo do rizičnih ponašanja i posljedica u školskoj dobi. Osim o crtanim filmovima i video igricama, g. Kanižaj nas je potaknuo na razmišljanje o načinu korištenja društvenih medija te opasnostima njihova korištenja u dječjoj dobi

Rasprava i komentari roditelja najviše su se ticali reklamnih sadržaja koji su često neprikladni za djecu vrtićke dobi dok su nam se ostali sadržaji slagali i potaknuli nas ne na ukidanje svih medija u obitelji, nego na poučavanje djeteta kako kritički pristupiti nekom mediju i kako ga koristiti! Ovih putem se još jednom zahvaljujemo vodstvu projekta "Djeca medija" koji su se odazvali našem pozivu i došli u naš vrtić.

s. Marija Pia

Galerija slika

{gallery}68{/gallery}
logo ssk1djakovo vrt
Dječji vrtić Sunčev sjaj - Nazaret, Podružnica Zagreb - Vrhovec 45, 10000 ZAGREB
 Tel: 01 / 3770 863 Fax: 01 / 3770 862 - e-mail: suncev-sjaj@zg.t-com.hr
 IBAN: HR82 2500009-1402000112 - OIB: 35502604947
 

IZRADA I ODRŽAVANJE: TEOFIL - WEB STUDIO