SV. MISA I BLAGOSLOV NOVE PEDAGOŠKE GODINE

03. listopada, povodom blagdana Anđela čuvara, proslavili smo sv. Misu kako bismo zatražili Božji blagoslov na početku nove pedagoške godine. Sv. Misu je predvodio vlč. Toni Štefan, Ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. On je vodio sv. Misu na vrlo zanimljiv i djeci razumljiv način, te je svojim gestama i uvodima u pojedine dijelove mise usmjeravao dječju pažnju. U propovjedi se osvrnuo na bogatstvo kojeg roditelji trebaju biti svjesni, a koje imaju u svojoj obitelji i u svojoj djeci. Napomenuo je kako Bog posebno čuje dječje molitve i uslišava ih zbog čistoće njihova srca, te da katkad iskoriste tu prednost :)

Tijekom sv. Mise, djeca su prinosila darove Bogu; lutku, auto, svoj likovni rad, obiteljsku fotograiju, Bibliju i kruh, te zajedno s roditeljima zahvaljivali Bogu na kreativnosti, razigranosti, materijalnim i duhovnim dobrima, s molbom da nas u ovoj Godini u svemu prati blagoslov, kako bi sve što činimo bilo na dobro djece, obitelji i našeg vrtića. Misu je animirala Petra Kukavica na sintisajzeru i s Marija Pia na gitari. Na kraju sv. Mise, svakom djetetu je udijeljen blagoslov, te je vlč. Štefan svakome djetetu poklonio anđela (magnet) koje djeca mogu ponijeti svojim domovima i staviti na hladnjak, na što je djevojčica Rafaela (4) odmah prokomentirala uz smijeh: "Na hladnjak! Kako smiješno. Pa smrznut će mi se na hladnjaku" :) 

Prožeti zajedništvom, vedrinom i nutarnjom ispunjenošću, krenuli smo svojim domovima s nadom da je Gospodinu doista bila mila naša zahvala i naše molbe.

Petra Barbarić, odgojiteljica

Galerija slika

{gallery}91{/gallery}
logo ssk1djakovo vrt
Dječji vrtić Sunčev sjaj - Nazaret, Podružnica Zagreb - Vrhovec 45, 10000 ZAGREB
 Tel: 01 / 3770 863 Fax: 01 / 3770 862 - e-mail: suncev-sjaj@zg.t-com.hr
 IBAN: HR82 2500009-1402000112 - OIB: 35502604947
 

IZRADA I ODRŽAVANJE: TEOFIL - WEB STUDIO