Trenutno pregledavate Akcija “88 nota ljubavi”

Na inicijativu gđe Dušanke Gavrilović, profesorice klavira, pokrenuta je akcija “88 nota ljubavi” za nabavku novoga  klavira za Glazbenu školu “Petar Krančević” u Srijemskoj Mitrovici. U zaista kratkom roku i zahvaljujući velikoj zauzetosti još nekolicine profesora, među kojima je bila i sestra Cecilija Tomkić, akcija je uspješno završena.

Nabavljen je novi polukoncertni klavir koji se već neko vrijeme nalazi u Galeriji „Lazar Vozarević“ u Srijemskoj Mitrovici, koja je Glazbenoj školi ustupila prostor. Time je klavir na najbolji način dostupan  i učenicima, i profesorima, a to značajno doprinosi kvaliteti njihova rada, stvaralaštva i umjetničkoga odgoja.

Tim povodom upriličena je svečana dodjela zahvalnica donatorima, uz kratki koncert u Gradskom parku, budući da se, zbog epidemioloških mjera uzrokovanih epidemijom koronavirusa, a i zbog velikoga broja prisutnih posjetitelja, koncert nije mogao održati u Galeriji. U ugodnom ozračju prisutni su mogli uživati u skladbama koje su izvodili učenici Glazbene škole “Petar Krančević”.

Donacije za klavir prikupljane su strpljivo i polako, tipku po tipku. Netko je donirao za jednu tipku, netko za više, a u akciju su se, pored javnih poduzeća i ustanova, uključile i privatne kompanije, kao i obični građani, učenici i djeca.

Ravnatelj Glazbene škole “Petar Krančević”, gospodin Bojan Jovanović, svima je zahvalio, ističući važnost ovoga događaja te da će ovaj novi klavir predstavljati veliku pomoć svim profesorima i učenicima kako bi još bolje mogli raditi, svirati, organizirati koncerte i natjecanja, što je veoma važno, kako za samu školu, tako i za cijeli grad. Tom je prigodom uručio zahvalnice svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a napose je zahvalio djelatnicima Glazbene škole.