Trenutno pregledavate Kreativna radionica izrade sunčane čipke održana u Samostanu u Zagrebu

U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Zagrebu, Vrhovec 43, održana je Kreativna radionica izrade sunčane čipke. Radionicu je vodila s. Patricija Pavić, SCSC.

Radionica je započela u petak, 20. kolovoza 2021. godine, teoretskim dijelom u kojem je s. Patricija Pavić polaznicama radionice, predavanjem i prezentacijom, približila način izrade čipke.

Poučavanje u izradi čipke bilo je održano uz pridržavanje mjera zaštite protiv širenja zaraze izazvane koronavirusom te su polaznice velik dio pokazanoga samostalno odrađivale, uz pratnju voditeljice, s. Patricije.

Sunčana je čipka vrlo zahtjevan ručni rad, ali isto tako i zanimljiv. Stoga su polaznice tečaja radosno, makar je trebalo uprijeti dosta snage i strpljivosti, izrađivale svoje prve milimetre toga prekrasnog rada.

Tijekom radionice s. Patricija pokazala im je gotove predloške, koje je sama izradila, po kojima će polaznice tečaja dalje usavršavati svoje umijeće.

Na završetku radionice dogovoreni su daljnji susreti u kojima će polaznice moći usavršavati svoje umijeće izrade sunčane čipke, kao i drugih čipki koje uistinu majstorski izrađuje naša s. Patricija.

Članica Hrvatske provincije Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa, s. Patricija Pavić, majstorica je ručnoga rada koja je u mnogim mjestima već održala  radionice ručnoga rada, a takve će programe i ubuduće rado nuditi u našem samostanu u Zagrebu, na Vrhovcu, kao i u drugim mjestima.  

s. Branimira Bedeničić