Trenutno pregledavate Održana sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

ZAGREB (IKA) 

09.11.2021.

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, nakon dulje stanke zbog pandemije Covid-19, održalo je sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u ponedjeljak, 8. studenoga u sjedištu HBK u Zagrebu.

Na sjednici je bila nazočna većina članova: s. Gordana Igrec, fr. Slavko Slišković, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač, don Mladen Delić, s. Ivana Margarin, o. Blaženko Nikolić i fra Domagoj Runje.

Točke dnevnog reda sjednice bile su vezane za obilježavanje Dana posvećenog života, susret redovničkih poglavarica i poglavara s nad/biskupima članovima HBK te susret Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života s (nad)biskupijskim povjerenicima za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

Budući da se sljedeće godine navršava 25 godina otkako je sveti papa Ivan Pavao II. blagdan Svijećnice proglasio Danom posvećenog života, Vijeće je osmislilo dodatne sadržaje za obilježavanje toga Dana 2022. godine o čemu će sve relevantne ustanove uskoro biti informirane i zamoljene za suradnju u ostvarenju toga projekta, izvijestio je Tiskovni ured HBK.