Trenutno pregledavate Otvoren „Centar za život“ u Vukovaru

U subotu, 20. ožujka 2021. godine, nakon dugo godina ustrajne molitve, žrtve i predanoga rada, otvoren je “Centar za život” u Vukovaru. Grad Vukovar tako je, uz Zagreb, Split, Zadar i Vinkovce, postao peti Centar za život u Hrvatskoj! Centar za život služit će kao ured udruge “Hrvatska za Život”, inicijative “40 dana za život” te kao savjetovalište za trudnice i obitelji u kriznim situacijama u kojem će se – u suradnji sa stručnjacima, psiholozima, ginekolozima, svećenicima, odvjetnicima, socijalnim radnicima i svim dobročiniteljima – truditi odgovoriti na njihove potrebe i životne situacije. U prostoru će se provoditi i ostali programi Udruge, a Centar se nalazi u kući Milosrdnih sestara svetog Križa, na adresi: Ulica 204. vukovarske brigade, broj 15.

Okupljenim gostima iz Đakova, Vinkovaca, Osijeka, Splita, Zagreba, Virovitice i Vukovara ovom su se prigodom obratili: Renata Zaoborni, voditeljica Inicijative za grad Vukovar; Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju te članica udruge “Hrvatska za Život”; sestra Valerija Široki, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara sv. Križa te voditelji Centara za život u Zagrebu (Dijana Brozović), Splitu (Marija Šošić) i Vinkovcima (Josip Matezović). Potom je fra Matija Marijić, OFM, uz prigodnu molitvu blagoslovio nove prostore kao i sva buduća djelovanja Centra.

Otvorenje je popraćeno radosnim osmjesima, veselom pjesmom, suzama ganuća, a nakon razgledavanja prostora i promotivnih materijala Udruge, druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.

Neka otvorenje ovih prostora bude novi početak i nastavak širenja kulture života u gradu Vukovaru i u cijeloj nam Domovini.

 

s. Doroteja Krešić