Nevjerojatno koliko se sve podudara u mojem životu s tvojom riječju. Ti si Riječ vječna, na kojoj je sve utjelovljeno od Duha Svetoga po zamisli Oca.

Božji Sine, presretna sam da sam doživjela u svojem življenju dolazak tvoj i utjelovljenje tvoje u ljudstvu, vidljivo, realno. Znam da smo stvoreni u tebi, po tebi i na tvoju sliku, ali sad imamo i zoom-iranog Tebe, iznutra i izvana, nevjerojatno. To da možemo s tobom se ne samo upoznati, nego i biti ti prijatelji, čak braća, prava, zaista je veliki izraz poštovanja, povjerenja i vrjednovanja. Koliko smo veliki u tvojim očima, cijenjeni… I koliko voliš svakog od nas, jedinstvenog. Dar je to najveći da s tobom možemo tako prisno živjeti, da želiš postati dionikom svega našega, lijepog i ružnog, tužnog, ništa ti naše ne smeta, osim onog što nama smeta i nas vrijeđa, ranjava nas i ubija. Od toga želiš da se pazimo, i uzdržavamo, i borimo. Da bi nama bilo dobro, da bismo mi stigli doma, k tebi. Divan si, Isuse!

More je u dubinama mirno i kada su valovi uzburkani. Neka si ti u dubinama mojim, i oluju ćeš ti smiriti. Ništa me ne može odijeliti od tebe, jer ti si rekao: Ja sam uskrsnuće i život. Tko u mene vjeruje, ako i umre na ovom svijetu, ovomu svijetu, poput mene će živjeti, i sa mnom će živjeti, sa svim ljudima u Raju, u kući Oca mojega i Duha Svetoga. Zar to nije fenomenalno, nevjerojatno, nemoguće, rekli bi mi ljudi. Prelijepo da bi bilo istinito, zar ne? Potpuno istinito, moguće, i zato predivno. Hvala ti Isuse, Spasitelju, da si uzeo tijelo naše i svu našu egzistenciju da bi mogao u našoj smrti Smrt zauvijek pobijediti. To je želja svih ljudi svih vjekova. Neka si ti nama došao, neka si nas s Bogom pomirio. Hvala ti! Hvala što si nas došao osvijestiti, zavoljeti, put pokazati, braniti, nahraniti, ojačati, snagu nam dati, a ne osuditi, izvrijeđati, kritizirati, opominjati i kazniti. Nismo za to stvoreni, nismo se tako s tobom nagodili, dogovorili. Ti si rekao: Gdje ja idem, i vi ćete doći i bit ćete zauvijek sa mnom, uz mene. Tko me voli, tko braću voli kao što sam ja vas volio, tko čuva moju riječ, ne ide na sud, njemu se život mijenja, a ne oduzima, on prelazi ravno u Raj, u pravi život. Zar to nije predivna spoznaja?! To nije samo želja, vjerovanje, to je realnost, to obećanje čeka na svakog od nas. Sve je spremno. Sve je platio Isus. Životom svojim, poslušnošću Ocu, poniznošću i odanošću svojom, dobrotom, milosrdnom ljubavi. Treba samo poželjeti biti dionikom toga Boga, te ljubavi, toga mira, te nagrade.

Stići ću i ja na tvoju adresu. Otvori i meni vrata svojega Srca, daj mi da uđem u Dom tvoj. Želim biti tvoja. S tobom zauvijek. Želim od tebe primiti život koji ne umire, koji u tvojim dimenzijama opstaje, želim u ljubavi tvojoj živjeti. Tvoj će život i u meni uskrsnuti.

s. Teuta Augustini