Trenutno pregledavate Posjet Župi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu

U nedjelju, 17. listopada 2021. god., naše su se kandidatice, zajedno sa s. Dominikom Zec i sa svojom odgojiteljicom, s. Dorotejom Krešić, odazvale na poziv župnika i dekana, preč. Josipa Antolovića,  te posjetile Župu sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu. Po dolasku dočekale su ih radosne sestre zajednice u Donjem Miholjcu, a s. M. Kristijana Kolić povela ih je na redoviti susret zajednice „Vjera i svjetlo” gdje su se  kandidatice predstavile i kratko posvjedočile o svojem putu dolaska u samostan. Nakon pjevanja i kratkoga druženja s članovima zajednice, uputile su se u razgledavanje grada. Župa sv. Mihaela arkanđela  jedna je od prvih župa u kojoj su Milosrdne sestre sv. Križa počele svoje djelovanje, a bilo je to prije više od 100 godina.
Kandidatice i sestre sudjelovale su na molitvi krunice i večernjoj svetoj misi. Za vrijeme propovijedi s. Doroteja predstavila je lik majke M. Amadeje Pavlović. Zajedno su pjevale, a zatim i  čitale meditaciju s poticajnim mislima o odazivu na Božji poziv u redovništvo. Po završetku sv. mise  kandidatice su se predstavile župljanima, a kandidatica Iva Serenčeš detaljnije je posvjedočila o svome pozivu.
Nakon svete mise djeci su darovale slikovnice „Majka Amadeja” te druženje nastavili u Župnom pastoralnom centru.
Zahvalne Gospodinu na ovom susretu punom blagoslova, svojom molitvom prate i dalje mlade iz ove Župe, napose one koje Bog poziva u svoju službu.

Gabriela Radaš, kandidatica