Trenutno pregledavate Predstavljanje lika majke Marije Amadeje Pavlović u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC (TU) – U župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu, tijekom večernjeg misnog slavlja u nedjelju 17. listopada, s. Doroteja Krešić, članica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova, predstavila je lik i djelo majke Marije Amadeje Pavlović. Povod je bio 50 godina od smrti s. Amadeje.

Misno slavlje predvodio je župnik preč. Josip Antolović, a pjesmom animirao mješoviti župni zbor „Sv. Cecilija“. Umjesto propovijedi s. Doroteja predstavila je životni put majke Amadeje koja je rođena 28. siječnja 1895. u Petrovaradinu, a kao poglavarica je od 1941.-1945. u samostanu sestara sv. Križa skrivala židovsku djevojčicu Zdenku Bienenstock, za što je 2009. godine od države Izrael posmrtno dobila priznanje „Pravednica među narodima“.

Uz s. Doroteu vjernicima su se na kraju misnog slavlja predstavile i četiri kandidatice. Na kraju misnog slavlje preč Antolović se zahvalio sestrama. „Nadam se da će ovo svjedočenje biti nekima na poticaj za rast na duhovnom planu. U Donjem Miholjcu više od 100 godina djeluje zajednica sestara Sv. Križa a danas nemaju niti jednu živu članicu iz ove župe, a potrebe naše nadbiskupije i potrebe vremena su zaista velike“, rekao je župnik.

Nakon svete mise sestre su prisutnoj djeci (njih oko 60) podijelile slikovnicu sa životopisom majke Amadeje, a zainteresirane vjernike župnik je pozvao na domjenak u Župni pastoralni centar. Sonja Devčić