Trenutno pregledavate Snaga zagovorničke molitve na putovima Afrike

Barbara Vargić svjedočila sestrama o radostima i teškoćama volontiranja u Africi

U lipnju 2021. godine Barbara Vargić predstavila se sestrama i preporučila u molitve prije svojega puta u Afriku. Obećala je sestrama kad se vrati, pričati o tome kako joj je bilo. To se ostvarilo u tjednu nakon misijske nedjelje, 30. listopada 2021. godine, posjetila je ponovno samostan i prenijela im svoje iskustvo volontiranja na istoku Afrike, u Tanzaniji. Barbara je po zanimanju socijalni pedagog i radi u jednoj školi u Zagrebu. U Tanzaniji je boravila u srpnju i kolovozu. U iskrenom svjedočenju Barbara se posebno zahvalila sestrama za molitve koje je opipljivo doživjela u svojem dvomjesečnom boravku u Africi, jer je primijetila kako je čudesno mogla hrabro proći kroz vrlo teške uvjete i situacije u danima volontiranja.

Prikazala im je svoje putovanje, u kojem je, nakon pripreme za volontiranje, prva stanica bila kod p. Tomislava Mesića misionara Duha Svetoga, na Kilimanjaru gdje je pleme Masai. Predstavila je sestrama okolnosti u kojima ljudi žive i kako se i sama snalazila u tim pogodnostima i nepogodnostima. Tu se kratko zadržala, jer je najvažnije bilo prenijeti im novac za školarinu koji je ponijela od njihovih kumova iz Hrvatske.

Nakon dva tjedna, četrnaest sati putovala je do sirotišta Songea, gdje je 60-tak djece i gdje djeluju dvije sestre sv. Vinka Paulskog, tanzanijke, koje imaju ulogu matrona i patrona, tj. djeci su kao majka i otac. Sestre koordiniraju puno događaja u sirotištu. Tu je Barbara podijelila školarine, te pomagala djeci u svakodnevnim obvezama, pisanju zadaće, učenju engleskog, te vodila razne radionice i igre.

Barbaru je pozdravila s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica, i zahvalila za svjedočanstvo, a sestre su nakon prikaza postavile nekoliko pitanja te tako dale priliku Barbari da još progovori o svojemu putovanju. Jer veliko bogatstvo ovakvoga iskustva teško je podijeliti u kratkom vremenu.

Povezana objava: https://sestre-sv-kriza.hr/framasica-barbara-vargic-preporucila-se-sestrama-u-molitve/

s. Nada