Trenutno pregledavate Svečano proslavljen blagdan bl. sestre Ulrike Nisch

Blagdan bl. sestre Ulrike svečano je proslavljen u svim našim zajednicama, pa tako i u samostanu u Đakovu. Slavlje smo započeli molitvom Časoslova, iz knjižice Časoslov blaženicâ, koju je naša Provincija pripremila za tisak, a koja je objavljena krajem 2019. godine. Iz te smo drage nam knjižice ove godine prvi put zajedno Boga slavili i molili zagovor prve Blaženice naše Družbe. Slavlje smo nastavili svetom misom koju je predvodio rektor samostanske crkve vlč. Grgo Grbešić.

U poslijepodnevnim satima sestre novakinje i s. M. Suzana Babić, voditeljica novakinja, uprizorile su igrokaz „Iz ljubavi za Ljubav“, za koji je tekst sastavila s. Mariangela Žigrić (1931.-1997.), a koji govori o životu blažene sestre Ulrike. Sastavljen je u četiri slike.

U prvoj slici prikazana je bl. sestra Ulrika kako, nakon polaganja zavjeta, u molitvi razgovara s Marijom i Isusom, potpuno im se predavši. Druga slika prikazuje razgovor dviju susestara u kojem iznose svoje stavove o poniženjima koje doživljava sestra Ulrika. U trećoj slici prikazane su napasti i nasrtaji Sotone, njezina borba i Božja pomoć po blagoslovu sestre nadstojnice i po Kristovu govoru s križa. Četvrta slika uprizoruje sestru Ulriku na odru, uz koju mole njezine susestre i ističu dojmljiva sjećanja iz života s njom.

Slika završava riječima sestre Ulrike, koje izgovara sestra nadstojnica:

„Bez žrtve ne možemo spasiti ni sebe, a kamoli druge.

Sve prolazi, a križ ostaje vječno…

Isplati se, dakle, živjeti i umrijeti IZ LJUBAVI ZA LJUBAV…

A onda…,

onda VJEČNI USKRS! “