Trenutno pregledavate U Srijemskoj Mitrovici obilježen Dan Blažene Marije Terezije Scherer
Dan bl. majke M. Terezije u Sr. Mitrovici

SRIJEMSKA MITROVICA (TU) – U srijedu 16. lipnja 2021., večernjim euharistijskim slavljem u 19.00 sati svečano je obilježen dan blažene Marije Terezije Scherer, suutemeljiteljice milosrdnih sestara Svetog Križa.

Euharistijsko slavlje, u srijemskomitrovačkoj župskoj crkvi Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, predslavio je domaći župnik, mons. Eduard Španović, u zajedništvu s laćaračkim župnikom, vlč. Ivicom Zrno, s. Cecilijom Tomkić, te okupljenim vjernim pukom.

U prigodnom obraćanju vjernicima, mons. Eduard Španović je istaknuo veličinu današnje blaženice, kao i vrijednost njezinog duhovnog djela koje ćemo danas prepoznati u časnim sestrama koje već duži niz godina žive i djeluju u Srijemskoj Mitrovici. Preko njih i njihova života imamo izravni dodir sa blaženom Marijom Terezijom Scherer.

Zahvalni smo Bogu za stoljetnu prisutnost časnih sestara Svetoga Križa u Srijemskoj Mitrovici. Danas možemo sa sigurnošću reći kako je očito i vidljivo njihovo djelovanje u župi, bolnici, školi, Caritasu,… Doprinos koje su kroz jedno stoljeće dale našem Gradu i našoj župi ogroman je, nemjerljiv i za poštovanje.

Danas slavimo blagdan blažene Marije Terezije Scherer, suutemeljiteljice milosrdnih sestara Svetog Križa. Zahvalni smo i Bogu i majci Mariji Tereziji Scherer što smo po njoj, kao dar, primili veliki broj njezinih duhovnih kćeri koje su na ovoj srijemskoj njivi istrošile svoje živote i uložile godine svoga rada. Njihov rad i njihovo djelovanje u župi i Gradu je i danas vidljivo i prepoznatljivo.

Zahvalni smo Bogu i provincijalnom poglavarstvu milosrdnih sestara Svetog Križa što su sestre i danas prisutne u Srijemskoj Mitrovici, te daju veliki doprinos našoj maloj katoličkoj zajednici i našem Narodu na ovom prostoru.

Slika sa likom blaženice, koja je trajno izložena u župskoj crkvi, prigodno je ukrašena i izložena ispred oltara kao podsjetnik na lik i djelo blažene Marije Terezije Scherer.

Ivica Zrno