Trenutno pregledavate Večernja sv. misa u 17 h ponovno u samostanskoj crkvi, umjesto na terasi

Od sljedeće nedjelje s misama u 17 h se prelazi u samostansku crkvu

TJEDNE OBAVIJESTI ŽUPE SVIH SVETIH

Podrobnije obavijesti za život župe u tjednu pred nama pratite u zadnjem listiću. Ukoliko niste protekle nedjelje, svakako ga uzmite danas na stoliću za svoju obitelj, ponesite ga bližnjima i po njemu se ravnajte; iste možete čitati također na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na facebook-stranici župe.

1.RASPORED SV. MISA na današnju 26. NEDJELJU “KROZ GODINU” u katedrali je redovit; sv. misa na vanjskoj terasi kod Amadee je u 17 h. Danas udruga sv. Vinka pred katedralom provodi karitativnu akciju „Jabuka za siromaha“; prilozi idu za akcije potrebitima. Hvala što ćete se uključiti! Uobičajen je raspored misa u tjednu.

U utorak je sv. Vinko Paulski, zaštitnik udruge sv. Vinka, koja će ga obilježiti uz večernju misu i susret u župi; u četvrtak je blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela arkanđela. Zajedno s centrom Amadea, pred Dan starijih, obilježit ćemo ga s našim starijim župljanima na samostanskoj terasi ili u slučaju lošijega vremena u dvorani Florentini. U 16,30 h je krunica i prigoda za ispovijed, a u 17 h sv. misa s podjelom bolesničkoga pomazanja. Ovaj sakrament duhovne okrjepe mogu primiti starije i bolesne osobe, koje za to imaju uvjete. Omogućimo svojim starijima sudjelovanje, dovezimo ih. Više o tome u listiću.

U subotu je blagdan posvete naše katedrale: svečana biskupska misa je u 18,30 h. Ujedno je prva subota i početak listopadskih pobožnosti u koje i ove godine uključujemo nakane naših obitelji. O tome kratko u ovom, a više u sljedećem listiću.

+ Nedjelja, 2. 10. – 27. NEDJELJA „KROZ GODINU“. Prva nedjelja u listopadu. Sv. mise su u katedrali i Samostanu redovito. Radi hladnijega vremena, od sljedeće nedjelje s misama u 17 h se prelazi u samostansku crkvu. Budući je prva nedjelja u mjesecu, molimo za postojeća i nova duhovna zvanja.

U subotu, kada je Dan starijih, te u nedjelju uz mise pred župom će nam se predstaviti Dnevni boravak Amadea kod Sestara sv. Križa sa svojim aktivnostima, te će biti prodajna akcija njihovih rukotvorina za djelovanje ove plemenite ustanove. Preporučujemo vašem interesu i podršci.

2. SUSRETI U ŽUPI I SAMOSTANU – Susreti čitača počinju ovoga utorka u 19,15 h. Pozivamo dosadašnje i nove čitače. Jesenska kampanja molitve za nerođene počinje ove srijede u Parku blizu Doma zdravlja; blagoslov za molitelje je u 9 h. O pjevačkim probama zborova i skupina i svesrdnom pozivu novim članovima više u listiću. O susretima kod Sestara sv. Križa pratite na oglasnim pločama i web-stranici Sestara.

3. KATEHEZA ZA PRVU SV. PRIČEST za učenike 3. raz. OŠ započela je protekloga tjedna. Molimo pojedine ukoliko se nisu uključili da to učine. Ovoga utorka je upis s prvim susretom za učenike 2. raz. OŠ – pretpripravne godine za prvu pričest prema uputama koje su dobili u škole.

4. KATEHEZA ZA SV. KRIZMU za učenike 2. raz. SŠ počinje njihovom prijavom u skupine, što je veći broj učinio jučer; još je dodatna prilika ovoga petka u 20 h za one koji to još trebaju učiniti. U sljedeću nedjelju pozivamo krizmenike 2. raz. s barem jednim roditeljem na večernju misu i kratki susret nakon nje uoči početka kateheze. Letak s informacijama za prijave učenika 1. raz. SŠ i upisnice mogu se uzeti danas nakon misa pred sakristijom od svećenika, a poslat ćemo i u škole. Po navedenom se ravnajmo.

Molimo sve učenike koji se pripravljaju za prvu pričest ili krizmu i roditelje, da na njoj budu redoviti i prisutni na cjelovitom susretu, te se olako ne izostaje ili traži odlazak sa susreta radi drugih aktivnosti. Kako ima više skupina svih razreda, neka se dogovore da dolaze u onu u kojoj će moći nesmetano sudjelovati.

U sljedećim danima će učenici od 4. do 8. razreda na satima vjeronauka u školama dobiti rasporede kateheze – mjesečnih zanimljivih susreta i druženja u župi. Njih i roditelje unaprijed potičemo na uključivanje. I dalje pozivamo zainteresirane na pjevanje i među ministrante.

5. DOPRINOSI ZA ŽUPU – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine potrebe, podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno. Hvala za druge vaše darove za župu, misije i drugo.

6. KATOLIČKI TISAK – Podsjećamo na Glas Koncila i druge katoličke tiskovine, te vrijednost istinitoga informiranja i kršćanske izgradnje preko njih.