Trenutno pregledavate Božićna radost osoba s invaliditetom – 2021. godine

Radost Božića na poseban način znaju doživjeti osobe s posebnim potrebama. To je bilo očito na predbožićnom susretu koji je održan uoči četvrte nedjelje došašća u dvorani „Florentini“ u Đakovu. Zbog pandemije korona virusom okupila se samo zajednica Vjera i svjetlo i Terapijska radionica sv. Josipa iz Đakova i okolnih mjesta.

Kao i svake godine, susret je započeo svečanim Misnim slavljem, koje je predvodio nadbiskup, dr. Đuro Hranić, a pjevanje je vodila s. Natanaela Palić s kandidaticama i novakinjama.  Nakon Mise uslijedila je već uobičajeno božićna predstava u kojoj su djeca sudjelovala kao glumci, počevši od Marije i Josipa, anđela, pastira, pa sve do kraljeva. Zatim je priređena okrjepa. Hrana, piće i ples, ili jednom riječju cjelokupno zajedništvo, bilo je obogaćeno smijehom, radošću, i prije svega, Božjim blagoslovom.

Glavnu brigu o ovom predbožićnom susretu vodila je Terapijska zajednica sv. Josipa na čelu sa s.Marijom Klarom Klarić, uz pomoć mnogih drugih ljudi širokog srca. Ove godine su svi sudionici dobili bogate pakete od Hrvata iz Münchena, pod vodstvom  gđe Zdenke Pravdić.  

s. Rastislava Ralbovsky