Trenutno pregledavate Himna Susreta mladih Srijemske Biskupije

Ovogodišnji susret bit će prvi koji će imati svoju himnu.

Ured za mlade svake godine organizira susret mladih Srijemske biskupije u različitima župama diljem biskupije, na kojima mladi produbljuju svoju vjeru kroz sakramente i molitvu. Također, ovakva okupljanja su prilika za upoznavanje i povezivanje mladih, stoga je uvijek predviđeno vrijeme za druženje kroz različite aktivnosti. Praksa je da svaki susret ima svoje geslo, koje je poticaj za razmišljanje, te tema na koju voditelj održi predavanje. Geslo je uvijek neki biblijski citat, koji će ohrabriti mlade ljude i potaknuti ih na ustrajnost i rast u vjeri. Kao uspomenu mladi su uvijek dobivali majice na koje je tiskano geslo s mjestom i datumom održavanja susreta.

No, kako brojni slični susreti imaju svoje himne, a ovaj u Srijemu nije do sada imao, voditeljica katedralnog zbora u Srijemskoj Mitrovici, s. Cecilija Tomkić, došla je na ideju da se za ovogodišnji susret, koji će se održati u Srijemskim Karlovcima, napiše himna. Ideja je prihvaćena, te je s. Tomkić potaknula mlade na ovogodišnjem biskupijskom križnom putu da se angažiraju oko pisanja himne na temu susreta: „Gospodin je štit života moga“.

Ubrzo su na adresu biskupije stigla dva prijedloga, od kojih je jedan i odabran. Tekst za odabranu pjesmu napisala je Ana Umiljanović, kandidatica sestara Svetog Križa. Aranžman su uradile Nives Široki i Ivana Velbl, studentice glazbe. 

Svi sudionici ovoga projekta dobili su nagrade od Srijemske biskupije za trud i požrtvovnost.

17. svibanj 2023.

Izvor: https://www.srijembiskupija.rs/hr/himna-susreta-mladih-srijemske-biskupije