Trenutno pregledavate Inauguracija novoga Vrhovnog vodstva

Uvođenje nove vrhovne poglavarice s. Marie-Marthe Schönenberger, iz Švicarske provincije, bilo je upriličeno 8. siječnja 2023. godine, na svetkovinu Krštenja Gospodinova, tijekom euharistijskoga slavlja. Na Generalnom kapitulu, u njemačkom gradu Altöttingu,18. kolovoza 2022. godine, izabrano je novo Vrhovno vodstvo.

Sestra Marija Brizar, dosadašnja vrhovna poglavarica, s upaljenom svijećom i ključem Kuće matice predala je svoju službu sestri Marie-Marthe Schönenberger.

Nakon 14 godina ponovno će sestra iz Švicarske provincije preuzeti vodstvo Družbe za sljedećih šest godina. Sestra Marie-Marthe već je bila provincijalna poglavarica od 2008. do 2017. godine i ima puno iskustva u vodstvu, kao i sposobnosti za novu zadaću. U njezinoj misiji vrhovne poglavarice podržavaju je sestre međunarodnoga sastava: njezina zamjenica, s. Gabriele Schachinger iz Provincije Srednja Europa, i pet vrhovnih savjetnica, s. Sheeja Kolacherril, Južna indijska provincija, s. Dorothee Halbach, Provincija Baden-Württemberg, s. Pratima Minj, Sjeveroistočna indijska provincija, s. Rahela Lacković, Hrvatska provincija i s. Roseline Kujur, Središnja indijska provincija.

Svaki početak povezan je s promjenama na mnogo načina, pa se tako mijenja i zajednica u Generalatu. Novo Vrhovno vodstvo preuzet će raznovrstan međunarodni rad primopredajom dužnosti.

Neka Božji blagoslov prati rad i služenje novoga Vrhovnog vodstva.

Preuzeto sa stranice

gdje možete također vidjeti ostale fotografije