Trenutno pregledavate Sestre sa Sušaka posjetile HKM Beč

Hrvatska katolička misija u Beču ovoga vikenda, od 12. do 14. studenog, ugostila je tri naše sestre, s. Mirjam Jerković, s. Mariangelu Markotić i s. M. Filoteu Hajek, novakinju na praksi. Tih dana imale su priliku susresti se i upoznati s brojnim stanovnicima Beča koji su ondje doselili iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sestre su sudjelovale na susretima krizmanika, Frame i mladih koji se okupljaju u župi te su doprinijele vođenjem kateheza, igrama, molitvom, pjesmom i svjedočenjem o svome pozivu. Osim toga, animirale su i svjedočile na nedjeljnim misama u Beču i na filijalama ove misije. Brojni mladi, a i odrasli sa svojim obiteljima pristupali su sestrama nakon ovih susreta s osjećajem zahvalnosti i s potrebom da s njima izmijene još riječi.

S. Mirjam, s. Mariangela i s. M. Filotea inače djeluju u zajednici na Sušaku, u Rijeci, gdje organiziraju pastoralne sadržaje – duhovne obnove za mlade i za žene, te tjedne molitvene susrete i jednodnevne duhovne obnove.

Nakon ovoga posjeta Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, sestre poručuju: „Molimo za naše hrvate u Austriji te za braću franjevce i sestre koji vode Hrvatsku katoličku misiju, da im Gospodin udijeli potrebne milosti kako bi u svim nevoljama ostali vjerni Kristu i svojoj Crkvi.“

s. M. Filotea Hajek