Trenutno pregledavate Susret sestara s privremenim zavjetima

U Lužnici pokraj Zaprešića od 4. do 6. lipnja 2021. godine održan je susret sestara s privremenim zavjetima iz Hrvatske, a sudjelovala je i nekolicina sestara iz Bosne i Hercegovine. Susret je vodio o. Ike Mandurić, SJ, iz Osijeka. Program je započeo u poslijpodnevnim satima okupljanjem u Duhovno-obrazovnom centru “Marijin dom” i molivom Večernjih hvala. Slijeilo je euharistijsko slavlje s prigodnom propovijedi, kao uvod u susret koji se odvijao na temu “Dar vjernosti – radost ustrajnosti”, prema istoimenom dokumentu Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, koji je nedavno objavljen.

Otac Ike Mandurić stavio je poseban naglasak na bezuvjetnu i neizmjernu Božju ljubav prema svakom čovjeku, te Božju prisutnost u svemu stvorenom. Bog se nama potpuno darovao, pa to iziskuje i odgovor svakoga od nas. Mi redovnice, odgovorile smo mu svojim posvećenim životom. Potrebno je živjeti ustrajno, vjerno i radosno, kako i dolikuje u službi najuzvišenijemu Kralju i Gospodinu našemu Isusu Kristu, koji je Ljubav. Zadnji dan, kod završnoga nagovora, o. Ike izrazio je zahvalnost svim sestrama za dar odaziva u redovnički stalež i ohrabrio sve sestre da budu radosne i zahvalne za svoju posvetu, te da nikada ne zaborave vrijednost križa i patnje, jer su to dragocjenosti u Božjim očima.

Na susretu su sudjelovale i odgojiteljice sestara juniorki. Ukupno je bilo 59 sudionica. Iz Hrvatske provincije Milosrdnih sestara sv. Križa sudjelovale su: s. Rita Ljevar, s. Marina Makar, s. Terezija Rukavina, s. Marijela Nikolić te s. Franica Faletar, voditeljica juniorki.

s. Franjica Faletar