Trenutno pregledavate Zlatna harfa Županjskoga i Drenovačkoga dekanata

U Župi sv. Ivana Krstitelja u Županji održan je 20. svibnja festival dječjih župnih zborova. Na susretu su sudjelovali zborovi iz Bošnjaka, Gradišta, Vrbanje i Županje 1.

Misno slavlje predvodio je vlč. Krešimir Iljazović, kapelan, i vlč. Robert Jugović, župnik. Vlč. Krešimir pohvalio je djecu na njihovoj spremnosti da svojim pjevanjem uljepšaju misno slavlje i tako slave Gospodina. I župnik, vlč. Robert, s nekoliko srdačnih riječi obratio se djeci i voditeljima zborova. Uz zahvalu za njihovu spremnost i žrtvu u vođenju zborova, ohrabrio ih je da i dalje  to zdušno  čine.

Nakon misnoga slavlja svaki zbor otpjevao je jednu pjesmu o svetcu koji je zaštitnik njihovih župa i još jednu pjesmu po vlastitom izboru. Sve te pjesme vrlo su lijepo izveli, a najglasniji su bili kada su pjevali svetcu svojemu zaštitniku.

Potom su se zajedno fotografirali svi zborovi, a  s. Paskala Križan, pokrajinska zastupnica,  uručila im je Priznanje za sudjelovanje na Zlatnoj harfi. Zahvalila je voditeljima dječjih zborova i djeci na njihovoj ljubavi prema Isusu i Crkvi.

Tada je uslijedio rekreativni dio. Desetak mladih volontera iz Županje 1, pripremilo je vrlo zanimljive igre i ples. Najboljima su dodijeljene prikladne nagrade (Fererove – Priče za dušu).

Na kraju su domaćini  pripremili  obilnu slanu i slatku okrjepu za sve sudionike. Svi su se radosno, i obogaćeni zajedničkim druženjem, vratili svojim kućama.

s. Paskala Križan