Trenutno pregledavate Duhovna obnova za mlade

Od 29.-31. listopada 2021., održana je duhovna obnova za mlade u našoj kući Betanija u Đakovu. Tema obnove bila je “Gospodine, što hoćeš da učinim?”, a vodile su je s. Gita Klobučar i s. Gabrijela Tea Damjanović.

Mladi, koji su došli iz Starih Perkovaca, Vođinaca, Vinkovaca, Sikirevaca, Gundinaca i Đakova, imali priliku kroz predavanja, razgovor, tišinu i molitvu promišljati što Bog želi od svakoga od njih u njihovom konkretnom životu. Kako su otkrile što im je činiti u određenom periodu života, posvjedočile su dvije bivše Framašice, Barbara Vargić koja je ljetos volontirala u Tanzaniji, i Matea Zovko koja je ljetos bila hodočasnica na “putu sv. Jakova”. Svoje svjedočanstva posvećenog života dale su i sestre karmelićanke u Đakovačkoj Breznici s kojima su mladi molili svečanu večernju molitvu.

Sakramente pomirenja i euharistije predslavio je vlč. Ilija Dogan, nadbiskupijski povjerenik za pastoral zvanja, koji je naglasio kako svatko ima jedinstveno i nezamjenjivo mjesto i poslanje u svijetu. Pjevanjem i sviranjem u animiranju euharistijskog slavlja i druženju doprinijeli su đakovački Framaši.