Trenutno pregledavate Emisija na Hrvatskom katoličkom radiju o majci M. Amadeji Pavlović

U redovitom terminu emitiranja, utorkom u 18.00 sati, u emisiji „Pozvani i poslani“ na Hrvatskom katoličkom radiju, 23. studenoga 2021. godine gostovale su: Rozalija Bregović Pračić, mag phil. et relig, s. M. Estera Radičević, prof. povijesti i dr. sc. Jasna s. Krista Mijatović. Tema emisije bila je „Život i djelo majke M. Amadeje“ povodom završetka Godine majke M. Amadeje. Emisiju je vodio p. Marko Šop, SCJ.

Milosrdne sestre sv. Križa su povodom 50. obljetnice smrti majke M. Amadeje tijekom protekle godine (26. studenoga 2020. do 27. studenoga 2021.) pokrenule niz inicijativa kako bi širu javnost upoznale sa životom i djelom majke M. Amadeje. U tijeku je, među ostalim, i intenzivna priprava za Simpozij „Mulier fortis: život i djelo majke M. Amadeje Pavlović“ koji se ima održati u subotu, 27. studenoga 2021. godine, u organizaciji Milosrdnih sestara sv. Križa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U emisiji je s. Krista govorila o obitelji, djetinjstvu i mladosti majke M. Amadeje, s. M. Estera o majci M. Amadeji tijekom službe provincijalne poglavarice, a Rozalija Bregović Pračić pojasnila je postupak proglašavanja neke osobe Pravednikom među narodima i kako je majka M. Amadeja zadobila to priznanje.

Rozalija Bregović Pračić

emisija na HKR

POZVANI I POSLANI

 23. 11. 2021.