Trenutno pregledavate Evo me! – Obećanja Frame Otok

Pod geslom “Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim” (Ef 6, 11)  petnaest članova Frame Župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka dalo je u subotu, 3. veljače 2024. na večernjoj svetoj misi  prvi put ili  obnovilo obećanja da će živjeti Evanđelje.  Uz domaće framaše na misnom slavlju sudjelovao je i veliki broj gostujućih framaša sa svojim duhovnim asistentima: Borovo, Vukovar, Slavonski Brod, Belišće,  Osijek – Tvrđa, Sikirevci, Đakovo, Našice.

Koncelebrirano euharistijsko slavlje vodio je područni asistent fra Vinko Brković iz Našica, a koncelebrirali su fra Marko Neretljak iz Belišća i domaći župnik i dekan Otočkog dekanata preč. Antun Knežević.

Na početku misnog slavlja nazočne je pozdravio župnik preč. Antun Knežević, izrazio radost što su se okupili u ovolikom broju i zaželio svima dobrodošlicu.

Nazočnima se pozdravnim riječima  obratio i fra Vinko Brković izražavajući radost što može nazočiti ovome slavlju.

U homiliji se prvo obratio slavljenicima: ” Danas je važan dan za vas koji po prvi put dajete svoja obećanja ili koji ih obnavljate. Svojim „Evo me“ izražavate spremnost biti poslužitelji evanđelja baš poput sv. Pavla. Iako bismo mi svi voljeli biti tako veliki i značajni poput njega, ipak moramo mi biti mi. On nam može biti uzor, ali mi moramo našu svetost živjeti na svoj način. Pozvani  smo tu svetost živjeti u našoj svakodnevici, u našim obiteljima, školi i fakultetu. Vi ste odlučili za geslo svojih obećanja uzeti redak iz Pavlove poslanice Efežanima: „Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim“  Ef 6,11 te se tako pripremiti za sve ono što vas čeka u životu.”

Nastavljajući na pročitani odlomak Evanđelja kaže:”U evanđelju koje smo čuli mogli smo primijetiti kako Isus ulazi u jednu konkretnu kuću, u jednu konkretnu obitelj te tamo učini da Petrova punica ozdravi, a ona im nakon toga poslužuje. Krist joj je iskazao milost te ona uzvraća posluživanjem baš kao što to govori Pavao u svojoj poslanici Korinćanima.

Po milosti sakramenta krštenja, ali i ispovijedi i euharistije, mi smo također pozvani biti poslužitelji evanđelja osobito jer izgovarate riječi kako želite da vam evanđelje bude vodič, a euharistija središte života. Dok živimo tu stvarnost obećanja, pozvani smo također tu milost posluživanja iskazivati jedni drugima u svakodnevnim situacijama. Uputiti nekome toplu riječ, blagi osmijeh ili samo jednostavno pitanje: ‘Kako si?’ može promijeniti čitav život jednoga čovjeka. Job u prvome čitanju govori kako mu praktički nije do života što nam govori da on ne živi, nego životari, a njegovi prijatelji nisu mu na pomoć, nego mu traže krivicu. Kao framašima, vaš život bi trebao biti nasljedovanje sv. Franje koji je nastojao u svima pronaći onu klicu dobroga. Neka stoga i vaša obećanja budu odraz milosti koju je Krist vama iskazao. Budite poslužitelji evanđelja tako što ćete služiti jedni drugima, što ćete biti na pomoć bližnjima koji vas okružuju u svakodnevici. Ne dopustite da se drugi kraj vas osjeća usamljeno, nego neka svatko u vama može pronaći brata i sestru!” zključio je fra Vinko.

Slavlje je završilo duhovno – kulturnim programom koji su pripravili članovi Frame sa svojom asistenticom s. Rafaelom Jozić.

Slavlje je pjevanjem uzveličao Župni zbor mladih “Gracije”.

Mira Bošnjaković