Trenutno pregledavate Fra Ivica Vrbić u posjetu Samostanu u Đakovu

Vapaj za novim misijskim zvanjima

Fra Ivica Vrbić, OFMCap, misionar iz Bolivije, zajedno sa svojim subratom Jimmiem Alvarado OFMCap, s. Augustinom Barišić, članicom Družbe Klanjateljica Krvi Kristove i svojim rođakinjama, posjetio je sestre u zajednici Doma majke M. Terezije, gdje je također smješten i misijski ured.

Fra Jimmy Alvarado rodom je iz Perua, trenutno na studiju u Rimu. Fra Ivicu su dočekale voditeljice misijskoga ureda s. Ignacija Ribinski i s. Jelena Kovačević, zajedno sa s. Valerijom Široki, provincijalnom poglavaricom, s. Esterom Radičević, kućnom poglavaricom i sestrama iz zajednice. Nakon radosnog dočeka na porti, zajedno su se uputili u kapelu, gdje su molitvom i pjesmom pozdravili Gospodina, a nakon toga uz okrjepu u blagovalištu, fra Ivica je iznio sestrama svoje svjedočanstvo života u misijama i svoju želju i molitvu da sestre sv. Križa dođu u misije u Boliviju.

Posebno je jednostavno a jako svjedočanstvo pouzdanja u djelovanje Duha Svetoga, kojemu se fra Ivica obraća uvijek kad treba propovijedati ili govoriti. A također i molitve u kojima Bogu prepušta konkretne situacije u svojoj misiji, te jednostavnost u komunikaciji s Bogom kad počinje neke projekte za potrebe misije, u kojima mu Bog uvijek odgovori na molitve i pošalje traženi znak kako bi znao je li njegova volja taj projekt.

Fra Ivica je sestrama predstavio područje djelovanja u Boliviji i projekte koji su u planu.

Sestre su zaključile: “Žetva je velika, ali radnika malo. Molite, dakle, gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju.” (Lk 10, 2)