Trenutno pregledavate Mjuzikl “Amadea” izveden u Đakovu, Zagrebu i Rijeci

Prigodom obilježavanja 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović (1895.-1971.) izveden je Mjuzikl Amadea, 18. rujna 2021. godine u 18 sati, u Dvorani Florentini u Đakovu.

Mjuzikl su izvele sestre, novakinje i kandidatice Milosrdnih sestara sv. Križa, dva framaša i Zbor „Amadea“, pod ravnanjem sestre Natanaele Palić i dr. dent. med. Darija Balekića. Libreto i glazbu napisao je dr. dent. med. Dario Balekić, a mjuzikl je režirala Areta Ćurković, glumica osječkoga Dječjeg kazališta „Branko Mihaljević“.

Prikazan je put poziva majke M. Amadeje, kao i teška vremena u kojima je živjela. Prekrasni glasovi, glazba i tekst, te dinamične scene izmamile su velik pljesak publike.

Na početku je sve prisutne pozdravila s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica te najavila program. Nakon mjuzikla, uz s. Valeriju, pohvalu je izvođačima uputio mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječki.

Mjuzikl je izveden i dan prije za sestre, a 19. rujna prijepodne, u samostanskoj crkvi Milosrdnih sestara sv. Križa na Vrhovcu, gdje su bile prisutne sestre, vjernici koji tu dolaze na sv. misu, te prijatelji i poznanici sestara. Istoga dana navečer mjuzikl je prikazan i u Rijeci, u holu Salezijanske klasične gimnazije, gdje je bio nazočan mons. Mate Uzinić, nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, zatim ravnatelj istoimene gimnazije, don Dragutin Detić, koji je izvođačima i svima prisutnima ustupio prostor, sestre iz Rijeke i iz Porta s otoka Krka, te brojni prijatelji i poznanici sestara.

s. Nada

Poveznice

Više o majci M. Amadeji Pavlović