Trenutno pregledavate Posjet župi sv. Lovre u Babinoj Gredi

Protekli smo vikend, od 9. do 11. lipnja, provele u župi sv. Lovre u Babinoj Gredi, gdje smo održale susret s djecom i mladima.

Program za mlade je započeo sv. Misom u petak nevečer, iza koje je s. Gita Klobučar radionicom potaknula mlade na propitivanje svoga odnosa s Gospodinom koji poput svakog našeg odnosa zahtijeva pažnju, međusobno povjerenje, ljubav, predanost. U subotu prijepodne susrele smo se s djecom od 1. do 4. razreda kojima je s. Vesna Stojanović otkrila veličinu Božjega Kraljevstva koje kao zrno gorušičino izrasta u najveće stablo. Djeca su kroz tu simboliku produbila svijest da možemo u svojoj nutrini njegovati Božju ljubav kako bi Njegovo Kraljevstvo raslo u našim srcima i širilo svoje grane za naše bližnje. Djeca od 5. do 8. razreda promišljali su, zajedno sa s. Ivanom Budrovac, o našoj vjeri u Božju snagu i veličinu. Naše pouzdanje da je Gospodinu stalo do svakom od nas i želi čuti naše potrebe treba biti čvrsto, baš kao što je bilo i slijepca Bartimeja iz Evanđelja koji nije sustegnuo u svojoj slabosti glasno vikati: “Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se!”

Naši susreti bili su ispunjeni radošću, osmijehom i igrom. U nedjelju, poslije sv. pričesti, s. Gita progovorila je župljanima o redovničkom životu: našoj isprepletenosti molitvom i poslanjem.

Hvala župniku vlč. Ivi Tunjiću na svoj velikodušnosti i otvorenosti za ovaj program, kao i djeci i mladima koji su odvojili ovo vrijeme za Boga i međusobno druženje.
Zahvalne za predivne trenutke Božje milosti kojima nas je obdario ovaj vikend, molimo Ga da izlije svoj blagoslov na sve nas!

s. Ivana Budrovac