Trenutno pregledavate Susret redovnica vinkovačke regije

U subotu 4. prosinca 2021., od 14.30 do 17.30 sati, Susret redovnica vinkovačke regije, održan je u Vinkovcima, u kući Milosrdnih sestara sv. Križa. Predavanje na temu: Redovništvo na sinodalnom putu održao je fra Miljenko Hontić, franjevac konventualac iz Vinkovaca. Više o predavanju možete pročitati ovdje:

Bile su prisutne sve sestre iz Gunje, Vođinaca, Vinkovaca (Milosrdne sestre sv. Križa i Služavke Malog Isusa) i iz Privlake.

Na početku su sestre imale priliku za ispovijed (na raspolaganju su bili vlč. Ivan Živić, župnik iz Gunje, i fra Miljenko). Zatim je bilo predavanje, a nakon predavanja diskusija, klanjanje i svečana Večernja. Sve je završilo druženjem uz prigodnu okrjepu.

Sestre su bile radosne nakon ovoga susreta i moglo se čuti više puta onako spontano, iskreno: “Hvala vam, sestre, što ste ovo organizirale… Baš nam je trebalo… Dugo nismo imali ovakav susret.”

S. Viktorija zahvalila je sestrama u zajednici za sav trud i ljubav oko priprema za susret, unatoč slabim silama i starijoj dobi.

Bogu hvala za sve!

s. Viktorija Šimić